From: "asia" <a...@w...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
References: <ak3elk$2uq$1@news2.tpi.pl>
Subject: Re: co podać gościom ?
Date: Fri, 23 Aug 2002 08:35:39 +0200
Lines: 34
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.50.4133.2400
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.50.4133.2400
NNTP-Posting-Host: mail.hanslik.com.pl
X-Original-NNTP-Posting-Host: 195.117.184.19
Message-ID: <3d65d6e3$1_3@news.vogel.pl>
X-Trace: news.vogel.pl 1030084323 mail.hanslik.com.pl (23 Aug 2002 08:32:03 +0200)
X-Complaints-To: U...@n...vogel.pl
X-Original-NNTP-Posting-Host: 195.117.184.19
Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.man.poznan.pl!news.internetia.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.onet.pl!news.vogel
.pl!not-for-mail
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:121635
Ukryj nagłówki
Użytkownik "asia" <a...@a...pol.pl> napisał w wiadomości
news:ak3elk$2uq$1@news2.tpi.pl...
> Hej mam imprezkę urodzinową i było by miło zrobić coś
> " innego " z jednym zastrzeżeniem żeby nie zajęło dużo czasu i energi .
> pomóżcie
>
witaj :-)
w moim przypadku hitem byly babeczki z kruchego ciasta napelniane farszem
pieczarkowo jajecznym.
Kruchym ciastem - nie slodkim oczywiscie - wyklejasz foremki i pieczesz na
blado (ok. 10 minut max). Napelniasz je ostudzonym farszem. A farsz robisz
tak:
50 dag pieczarek scierasz na grubej tarce (lub siekasz)
2 duze cebule kroisz drobno
3 jajka kroisz drobno (wczesniej je gotujesz na twardo)
mozna do masy dodac troche bulki tartej, chodzi o to zeby całosc sie mniej
wiecej trzymala, przepraszam za wyrazenie, do kupy
sol, pieprz, moze byc natka pietruszki
juz nadziane babeczki wstawiasz do piekarnika tuz przed podaniem na jakies
10 minut i podajesz cieple. Sa pyszne.
I jeszcze prośba:
na grupie pl.rec.kuchnia jest juz jedna asia - ja. Czy nie sprawilaby ci
klopotu zmiana nicka? Pisze na liste ok 3 lata i juz ten nick przylgnal do
mnie, czy mozesz sie jakos odroznic, tak zebysmy nie byly brane za jedna
osobe?
z gory dzieki :-)
Asia
|