From: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: curczak curry
Date: Mon, 26 Mar 2001 14:41:25 +0100
Reply-To: K...@h...fsnet.co.uk
Message-ID: <l...@4...com>
References: <99ng2a$49n$1@shilo.silesia.pik-net.pl>
X-Newsreader: Forte Agent 1.8/32.548
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=us-ascii
Content-Transfer-Encoding: 7bit
NNTP-Posting-Host: Newsfeeds.com
Lines: 39
X-Authenticated-User: 4074246
X-Comments: This message was posted through Newsfeeds.com
X-Comments2: IMPORTANT: Newsfeeds.com does not condone, nor support, spam or any
illegal or copyrighted postings.
X-Report: Report abuse to "a...@N...com"
Organization: Newsfeeds.com
Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!news.tpi.pl!news.ast
ercity.net!news.ipartners.pl!news1.ebone.net!news.ebone.net!news-xfer.siscom.ne
t!news-out.nuthinbutnews.com!news-in-austin.nuthinbutnews.com!corp.newsfeeds.co
m
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:47501
Ukryj nagłówki
On Mon, 26 Mar 2001 15:27:36 +0200, "Agnes" <a...@k...pl>
wrote:
>W niedziele bylam na weselu, gdzie bardzo mi zasmakowala pewna dziwna
>przystawka w formie gestej, wloknistej papki z chyba gotowanego kurczaka z
>dodatkiem ciekawych owocow egzotycznych (ananas, mandarynka, jakies mango
>czyc cos), rodzynek. Wszystko bylo zalane gestym sosem curry. I chociaz nie
>lubie zasadniczo smaku curry - zjadlam tego dwie porcje, bylo pychota. Moze
>ktos wie jak sie to moze nazywac i jaki jest konkretny przepis. A jesli
>nikt nie podpowie to zaeksperymentuje :-)
Coronation Chicken - wymyslone tu na koronacje obecnej krolowej.
Zasadniczo zgadza sie, co piszesz, choc klasyczniej byloby z
pokrojonymi miekkimi suszonymi morelami, tym ananasem, ja dodaje
rozmiekczonych rodzynek (rodzynkow) plus platki migdalowe. Rozne
swieze owoce moga spowodowac puszczanie soku co zmieni
konsystencje i wtedy moze byc troche brejowate. Jedyny sposob na
to to dac owocom obcieknac puscic sok na sicie i calosc wymieszac
w ostatniej chwili.
Majonez rozmieszac z curry powder, troche pasty pomid, troche
soku z cytryny. Tego kurczaka podziubac na male kawaleczki, albo
nieco wieksze - kurczak moze byc smetna resztka z pieczonego (tu
juz robota dla rak...), lub specjalnie w tym celu
upieczone/usmazone (bez skory)/ugotowane czesci kurczaka
(dowolne).
Ten majonez z przyprawami musi sobie postac, zeby sie przegryzlo
i nabralo ladnego koloru. Dobre na chleb/pite albo luzem jako
jakas taka jeszcze jedna salatka.
Kurcze! Juz mi slinka cieknie
Krysia
K.T. - starannie opakowana
-----= Posted via Newsfeeds.Com, Uncensored Usenet News =-----
http://www.newsfeeds.com - The #1 Newsgroup Service in the World!
-----== Over 80,000 Newsgroups - 16 Different Servers! =-----
|