Data: 2003-01-27 18:41:30
Temat: Re: czy kazde ciemne pieczywo jest ciemne?
Od: "Fount" <c...@w...to.odwyk.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Hafsa" <h...@g...pl> wrote in message
news:b13pee$36q$3@inews.gazeta.pl...
>
> > Moje pierwsze pytania: czy te rodzaje pieczywa sa z bialej maki, z
> domieszka
> > bialej maki czy wogole bez bialej maki?
>
> Raczej z bialej ,barwionej karmelem maki,
Wszystkie, ktore wymienilem? A moze wiesz czym sie roznia wobec tego?
> Kupuj chleb o ustalonym skladzie np.firmy Benus Mastermecher.widac kawalki
> ziaren a kromki sprasowane jakby prasa hydrauliczna.
Szukam raczej takiego normalnego chleba, bez dodatku ziaren (np
slonecznika - jesli takie mialas na mysli).
>We Wrocku jest Veget z
> dodatkami,tez dobry.Czytaj po prostu etykietki.Pozdrawiam Hafsa
No tak, ale wszystkie pieczywa, jakie wymienilem nie maja etykiet albo maja
rownie enigmatyczne jak "eko" chleb zrobiony z "surowca podstawowego". Do
pieczywa pakowanego o przedluzonej trwalosci (bo chyba takie mialas na
mysli?) nie mam zaufania - zbyt duzo sztucznych dodatkow i papierowy smak.
Pozdrawiam
Fount
|