Data: 2003-01-27 17:14:18
Temat: Re: czy kazde ciemne pieczywo jest ciemne?
Od: "Hafsa" <h...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Moje pierwsze pytania: czy te rodzaje pieczywa sa z bialej maki, z
domieszka
> bialej maki czy wogole bez bialej maki?
Raczej z bialej ,barwionej karmelem maki,
> I drugie pytanie: odwiedzilem dzisiaj jeden z supermarketow z wlasnym
> stoiskiem piekarniczym. Zapytalem sie pani ekspedientki, ktore pieczywo
nie
> jest z bialej maki. Pani wskazala na "chleb wiejski". Okragly bohenek,
> rzeczywiscie jest ciemny ale wydaje mi sie ze tylko w kolorze. W
> konsystencji, smaku i zapachu jest praktycznie identyczny jak taki zwykly,
> tradycyjny chleb bialy.
>
> Co to za cudo i czy uzasadnione sa moje podejrzenia, ze to biala maka
tylko
> zabarwiona na ciemno jakims dodatkiem?
Kupuj chleb o ustalonym skladzie np.firmy Benus Mastermecher.widac kawalki
ziaren a kromki sprasowane jakby prasa hydrauliczna.We Wrocku jest Veget z
dodatkami,tez dobry.Czytaj po prostu etykietki.Pozdrawiam Hafsa
--
Serwis Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|