Data: 2004-10-11 12:03:16
Temat: Re: do Jurka :-)-kolagen i złamania ;-)
Od: "Jurek" <g...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"czarnyjanek" <c...@p...onet.pl> a écrit dans le message de
> w to ,to akurat nikt przy zdrowych zmysłach nie wątpi.faktem jest ,ze
> człowiek dzieki przystosowaniu sie do róznych sposobów odzywiania mógl
> opanować cała planete.
> ale jeśli sądzisz cos innego to mozesz złozyć zdanie odębne
homo sapiens opanowal cala ziemie i wyparl kokurencje innych homonidow, ale
dopoki zyl w jakiej takiej zgodzie z wlasnym otoczeniem to bylo fajnie,
teraz czlowiek stal sioe zagrozeniem dla samego siebie.
> ??? jak to w slepym zaułku??? dzieki temu stał sie najbardziej rozwiniętym
> organizmem na ziemi i opanował ja całą.
no wlasnie, i poczul sie wladca absolutnym
> ale ty oczywiscie masz prawo posiadać poglądy alternatywne
mam takie prawo
> czas i ewolucja załatwi sprawę po swojemu.
czas ewolucji liczy sie w setkach tysiecy lat, uwazasz ze ludzkosc ma tyle
czasu przed soba? a ile to ONZ przewiduje ludzi na ziemi w 2025?
> a to co napisałes jest bzdurą ,gdyz na swiecie istnieje nadprodukcja
> żywności.
jestes tego pewny? polowy ryb osiagnely zenit i na wielu obszarach nic juz
do zlowienia nie ma, olbrzymie obszary ziem uprawnych w ameryce polnocnej i
w europie sa juz tak wyjalowione ze wydajnosc spada. Nastepuje szybki proces
stepowienia olbrzymich obszarow azji i afryki, w Brazyli olbrzymie obszary
wykarczowanej puszczy po 3/4 latach nie nadaj sie da ZADNEJ uprawy i
karczuje sie dalej. Czy uwazasz ze w tym tepie tej "nadprodukcji" starczy na
dlugo?
> a jeśli chodzi o regiony objęte głodem to ma to zwiazek tylko i wyłacznie
z
> nierównomiernym rozmieszczeniem pozywienia na ziemi.przyczyn tego zjawiska
j
> est wiele,zaczynając od warunków klimatycznych, aż do warunków społecznych
takie to proste? nie myslalem
> to zdanie to był test na inteligencje ,który niestety oblałes. przeczytaj
to
> zdanie jeszcze raz i je przemysl moze zrozumiesz
za duzo tluszczy nasyconych dzisiaj zjadlem i niechce mi sie myslec
Jurek
|