Path: news-archive.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!news2.icm.edu.pl!new
sfeed.tpinternet.pl!news-stoc.telia.net!news-stoa.telia.net!telia.net!news.tele
.dk!news.tele.dk!small.news.tele.dk!news.maxwell.syr.edu!sn-xit-03!sn-xit-01!sn
-post-01!supernews.com!corp.supernews.com!not-for-mail
From: Magdalena Bassett <m...@o...com>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: dwa przepisy słodkie poszukuję
Date: Wed, 22 Oct 2003 10:06:45 -0700
Organization: Posted via Supernews, http://www.supernews.com
Message-ID: <3...@o...com>
Reply-To: m...@o...com
X-Mailer: Mozilla 4.61 (Macintosh; I; PPC)
X-Accept-Language: en
MIME-Version: 1.0
References: <bn614l$fas$1@korweta.task.gda.pl>
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Complaints-To: a...@s...com
Lines: 29
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:177179
Ukryj nagłówki
agatka wrote:
>
> Ale w najlepszej wersji:
> 1) krem waniliowy do gruszek (bez klusek i żeby na pewno gęstniał!)
To, ze sos waniliowy jest bez klusek to zalezy od sposobu mieszania, a
nie od przepisu. Tu podaje Ci przepis na moj sos do gruszek.
2 zoltka ukrecic z 2 czubatymi lyzkami cukru plus 1 lyzka wanilii w
plynie albo 1 paczka cukru waniliowego.
Dodac 2 lyzki maki kartoflanej, kukurydzianej albo ryzowej
Dodac pol szklanki slodkiej smietanki, wymieszac dokladnie. Przelac do
garnka i
dodac pol szklanki mleka, doprowadzic do bulgotania na malym ogniu,
ciagle mieszajac. Odstawic odkryte do wystygniecia, pomazac wierzch
kawalkiem masla, co zapobiega robieniu sie korzucha.
> 2) piernik, taki urodzinowy, najlepiej przekładany, bardzo wilgotny i
> aromatyczny ale żeby nie musiał leżeć dwa tygodnie
W archiwum w google na haslo piernik wyskakuje 487 odpowiedzi - mysle ze
cos by Ci sie nadalo. Tu jeden przepis z tych z archiwum:
http://tinylink.com/?qO439wJ6mJ
Magdalena Bassett
|