Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!new
sfeed.gazeta.pl!news.gazeta.pl!not-for-mail
From: "slawek" <slawekopty(usun)@gazeta.pl>
Newsgroups: pl.misc.dieta
Subject: Re: ja tez
Date: Wed, 4 Feb 2004 10:47:53 +0100
Organization: Portal Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl
Lines: 48
Message-ID: <bvqess$iq2$1@inews.gazeta.pl>
References: <bvlr88$s0f$1@inews.gazeta.pl> <o...@n...o2.pl>
<bvmd0g$euo$1@inews.gazeta.pl> <o...@n...o2.pl>
<bvp2sr$18n$1@absinth.dialog.net.pl> <bvq91s$kn0$1@news.onet.pl>
<bvqapc$30b$1@inews.gazeta.pl> <bvqe5v$igh$1@news.onet.pl>
NNTP-Posting-Host: c83-198.icpnet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: inews.gazeta.pl 1075887837 19266 62.21.83.198 (4 Feb 2004 09:43:57 GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Wed, 4 Feb 2004 09:43:57 +0000 (UTC)
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1106
X-Priority: 3
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1106
X-User: slawekopty
X-MSMail-Priority: Normal
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.misc.dieta:30210
Ukryj nagłówki
Użytkownik "Sowa" <m...@b...pl> napisał w wiadomości
news:bvqe5v$igh$1@news.onet.pl...
>
> Użytkownik "slawek" <slawekopty(usun)@gazeta.pl> napisał w wiadomości
> news:bvqapc$30b$1@inews.gazeta.pl...
> >
> > Użytkownik "Sowa" <m...@b...pl> napisał w wiadomości
> > news:bvq91s$kn0$1@news.onet.pl...
> > > I robił to beż zmieniania formy tego tłuszczu, tak?
> >
> > co masz na myśli ??
>
> To że organizm potrafi przekształcać tłuszcze w cukry i na odwrót.
no to na odwrót to wszyscy znamy ;) powiedz jak z tłuszczów idzie
produkcja cukrów
>
> Oczywiście możesz sobie myśleć że cząsteczki tłuszczu po prostu odrywają
się
> ze swoich miejsc np. na pośladkach i stamtąd w niezmienionej formie
> zapitalają do góry by mózg je pożarł wcześniej przeżuwszy. :-/
>
no jak sie już oderwa od pośladków to do mózgu popłyną w trochę zmienionej
formie pod postacią ciał ketonowych , wątróbka dołączy je do
acetyloqenzymu i mózg będzie je mógł zjeść :) bez przeżuwania
>
> > możesz podać jakies dane jak tłuszcz jest zamieniany na węglowodany
jaki
> > procent jak to powstaje , ile tego cukru mozna uzyskac np. ze 100 g
> > tłuszczu i jakiego itp , no i czy glicerol to już jest tłuszcz czy
może
> > alkohol ??
>
> Pewnie jeszcze te z portalu młodzieży optymalnej?
> Dla Ciebie pewnie byłyby najbardziej wiarygodne:-)))
>
>
Nie no zwyczajnie chodzi mi o to co ty wiesz , znaczy żebyś to napisała
tz. opisała proces syntezy glukozy z tłuszczów
Slawek
|