« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-03-17 13:19:14
Temat: Re: kaszanka
andrzej wrote:
> poszukuje przepisu na wykonanie kaszanki
Kasza gryczana, krew i skwarki
Kasze ugotowac, zmieszac z reszta, dosolic, dopieprzyc, wepchac do
kiszki i gotowe. Chyba sie jeszcze gotuje przez czas jakis.
Pozdr.,
Shrek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2004-03-17 13:26:44
Temat: Re: kaszanka>
>
> andrzej wrote:
>
> > poszukuje przepisu na wykonanie kaszanki
>
> Kasza gryczana, krew i skwarki
> Kasze ugotowac, zmieszac z reszta, dosolic, dopieprzyc, wepchac do
> kiszki i gotowe. Chyba sie jeszcze gotuje przez czas jakis.
>
Mi się wydaje, że tam są jeszcze jakieś kawałki czegoś, jakiegoś podrobu. No,
może nie w takiej sklepowej, ale w domowej. Nie robiłam, ale zdarzało się jeść.
Pozdrawiam - Agnieszka
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-03-17 13:36:48
Temat: Re: kaszankabatory wrote:
> Mi się wydaje, że tam są jeszcze jakieś kawałki czegoś, jakiegoś
> podrobu. No, może nie w takiej sklepowej, ale w domowej. Nie robiłam,
> ale zdarzało się jeść.
Wątróbka ??
--
Pozdrawiam,
gdaMa (Magda)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-03-17 13:37:57
Temat: Re: kaszankaShrek wrote:
> Kasza gryczana, krew i skwarki
> Kasze ugotowac, zmieszac z reszta, dosolic, dopieprzyc, wepchac do
> kiszki i gotowe. Chyba sie jeszcze gotuje przez czas jakis.
Prędzej parzy, tak jak bialą kiełbasę, woda ma wrzeć a nie gotowac się
--
Pozdrawiam,
gdaMa (Magda)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-03-17 14:38:00
Temat: Re: kaszankaUżytkownik gdaMa napisał:
>woda ma wrzeć a nie gotowac się
> --
> Pozdrawiam,
> gdaMa (Magda)
>
Mozesz mi wyjasnic roznice? :)
D.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-03-17 15:44:02
Temat: Re: kaszanka
Użytkownik "gdaMa" <g...@w...wp.pl> napisał w wiadomości
news:c39rh6$r39$1@atlantis.news.tpi.pl...
> dla mnie wrze jak sie kiełbasa nie lata po garnku jakby chciała z niego
> ucieć (w wodzie pojawiają się małe pojedyncze bąbelki), gotuje się jak
> już prawie ucieka (burza w garze) - paniał?
Wrzenie to parowanie w całej objętości czyli burza w garze.
joanna
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-03-17 15:44:32
Temat: Re: kaszankaDocktor wrote:
> Użytkownik gdaMa napisał:
>
>> woda ma wrzeć a nie gotowac się
>> --
>> Pozdrawiam,
>> gdaMa (Magda)
>>
>
> Mozesz mi wyjasnic roznice? :)
dla mnie wrze jak sie kiełbasa nie lata po garnku jakby chciała z niego
ucieć (w wodzie pojawiają się małe pojedyncze bąbelki), gotuje się jak
już prawie ucieka (burza w garze) - paniał?
--
Pozdrawiam,
gdaMa (Magda)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-03-17 22:19:48
Temat: Re: kaszankagdaMa wrote:
> batory wrote:
> > Mi się wydaje, że tam są jeszcze jakieś kawałki czegoś, jakiegoś
> > podrobu. No, może nie w takiej sklepowej, ale w domowej. Nie robiłam,
> > ale zdarzało się jeść.
>
> Wątróbka ??
>
> --
> Pozdrawiam,
> gdaMa (Magda)
i chyba spotkalem cynaderki
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |