Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!news.tpi.pl!not-for-
mail
From: "Ana" <a...@h...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: kawa i herbata- jak przyrządzacie?
Date: Fri, 17 Aug 2001 11:31:11 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl
Lines: 39
Message-ID: <9lio9j$8d1$1@news.tpi.pl>
References: <9kgcpp$bs1$1@news.tpi.pl> <3...@k...gliwice.pl>
<9kmral$9s6$1@news.tpi.pl> <9lg0ee$9i7$1@news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: szybka.i.tania.siec.osiedlowa.z.firmy.provider.pl
X-Trace: news.tpi.pl 998040691 8609 212.244.130.65 (17 Aug 2001 09:31:31 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: 17 Aug 2001 09:31:31 GMT
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.50.4522.1200
X-MSMail-Priority: Normal
X-Priority: 3
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.50.4522.1200
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:62723
Ukryj nagłówki
Wedlug mnie mozna herbate ulepszyc na wiele sposobow( w zaleznosci od gustu
oczywiscie). Moi domownicy dodaja(szczegolnie zimowa pora) soki np. wisniowy
czy ananasowy. Niby nic wielkiego a jak raczy podniebienie. Dorosli moga
skorzystac z kilku kropli czegos z procentami(byle nie za czesto, bo moze
wciagnac). Ja czesto dogadzam sobie kawa mrozona domowej roboty: zaparzam
czarna, slodze ja, odczekuje az ostygnie i przecedzam aby nie bylo w niej
"fusow". Przelewam do kubka i wstawiam do lodowki aby sie schlodzila.
Schlodzona kawe ozdabiam bita smietana i rodzynkami lub wiorkami kokosowymi
albo starta czekolada. Moze nie jest lepsza od kupnej ale "pewniejsza" bo
swieza.
Anka.
Użytkownik "Ewa" <e...@w...pl> napisał w wiadomości
news:9lg0ee$9i7$1@news.tpi.pl...
> A ja polecam kawusię z miodem i cynamonem ( oczywiście szczyptą), czasami
> dodaję też troche imbiru - wtedy nie tylko jest smaczna, ale pię
> knie tez pachnie :))))
> Użytkownik "Kianit / Dominika C." <r...@w...pl> napisał w wiadomości
> news:9kmral$9s6$1@news.tpi.pl...
> >
> > Użytkownik Ola <o...@k...gliwice.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
> > napisał:3...@k...gliwice.pl...
> > > a ja polecam taka kawe, dla mnie poezja smaku:
> > > 2-3 luzeczki mleczka sojowego naturalnego w proszku rozpuscic w b.
> > > malutkiej ilosci wody + lyzeczka kawy rozpuszczalnej (osobiscie
nescafe
> > > gold), zalac goraca woda i dla oslody dodac okolo lyzeczki miodu
> > > pychaa :))
> > >
> > > Ola
> > hej, ten przepis coś mi plagiatem pachnie :))) widzę, że miałyśmy ten
sam
> > pomysł :)) Ja czasem jak mam ochotę na zimną to mieszam w szejkerze :) z
> > lodami zamiast miodu, ew cukier karmelowy.
> >
> >
>
>
|