Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!news.interia.pl!not-for-mail
From: Trefniś <t...@m...com>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: "klient nasz pan"
Date: Sat, 27 Feb 2016 08:56:06 +0100
Organization: private
Lines: 79
Message-ID: <o...@t...home>
References: <n9fh8u$oe7$1@node1.news.atman.pl>
<7...@g...com>
<6...@g...com>
<56c1cbbe$0$695$65785112@news.neostrada.pl>
<56c1d9bd$0$687$65785112@news.neostrada.pl> <n9smn9$pd9$1@dont-email.me>
<56c225b2$0$693$65785112@news.neostrada.pl>
<a...@g...com>
<n9tsfp$jgq$1@dont-email.me> <o...@t...home>
<na0e8c$62f$1@dont-email.me>
<2...@g...com>
<nak86f$qni$1@dont-email.me> <s...@f...lasek.waw.pl>
<6...@g...com>
<nale1f$iai$1@dont-email.me>
<f...@g...com>
<nar019$2hc$1@dont-email.me> <56d14bdb$0$702$65785112@news.neostrada.pl>
NNTP-Posting-Host: 178-37-184-182.adsl.inetia.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2; format=flowed; delsp=yes
Content-Transfer-Encoding: Quoted-Printable
X-Trace: usenet.news.interia.pl 1456559774 22403 178.37.184.182 (27 Feb 2016 07:56:14
GMT)
X-Complaints-To: u...@f...interia.pl
NNTP-Posting-Date: Sat, 27 Feb 2016 07:56:14 +0000 (UTC)
User-Agent: Opera Mail/1.0 (Win32)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:369608
Ukryj nagłówki
W dniu .02.2016 o 08:10 Qrczak <q...@q...pl> pisze:
> Dnia 2016-02-27 03:04, obywatel Pszemol uprzejmie donosi:
>> "XL" <n...@g...com> wrote in message
>> news:f70a7f13-6936-4069-a3d7-1eccfd1286af@googlegrou
ps.com...
>>>> Czyli torebka kilogramowa może mieć od 990gram do 1010gram?
>>>> Czy nie prościej byłoby cukrowni "oszukiwać" po prostu wsypując
>>>> 10gramów
>>>> cukru mniej do każdej torebki??
>>>
>>> Nie - bo to w skali tak masowej byłoby BARDZO łatwe do wykrycia.
>>
>> A weź i zrób eksperyment... co?
>> Masz wagę kuchenną?
>> Ja mam i zrobiłem. Nie z cukrem ale z mąką...
>> I wiesz co mi wyszło?
>> Torebka 5-funtowa mąki (2,27kg) ważyła 2243 gramy.
>> http://voila.pl/230/s6lyo
>> Oblicz teraz ile $$$ na mnie zarobili... :-)
>>
>>> Prościej jest umieścić sól w cukrze już podczas procesu
>>> technologicznego.
>>> Jest MNÓSTWO możliwości - jak wyżej napisałam np odpowiednio
>>> "zmiękczając" wodę używaną do wypłukiwania cukru z miazgi buraczanej,
>>> a potem już tej soli nie usuwając, tylko samą wodę - w procesie
>>> krystalizacji
>>> i suszenia.
>>> To logiczny i BARDZO prawdopodobny scenariusz.
>>
>> ... wypowiada się światowej sławy ekspert od umiejętnego oszukiwania
>> :-))))
>>
>>>> > Obliczenie oparłam na [...]
>>>>
>>>> ... chorej fantazji paranoika.
>>>
>>> To Twoja paranoiczna wiara w dobrowolę i uczciwość WSZYSTKICH
>>> producentów/pośredników/dystrybutorów żywnościjest chorobą.
>>
>> Nie, nie wierzę że wszyscy są uczciwi...
>> Wierzę że zdecydowana większość jest uczciwa.
>>
>> Ty cierpisz natomiast na paranoję polegającą na tym, że wszędzie
>> doszukujesz się oszustw, podstępu, przekrętu...
>> Zastanawiałaś się czemu tak się tego boisz?
>
> A zastanawiałeś się, czy na pewno aby jesteś Prawdziwym Polakiem?
Robi sobie tygodniowy zapas jajek na twardo, wyjeżdżając na narty.
To na 100% Polak.
Zresztą, wedle stereotypu:
http://blog.onet.pl/42163,archiwum_goracy.html
I Pszemol nie pozwoli XL-ce mieć swojego świata i poglądów, tak ma.
W "Polowaniu" Janusz Głowacki twierdzi, że polscy emigranci w USA to
ludzie, którzy stracili wszystko oprócz akcentu.
--
Trefniś
|