Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!news.rmf.pl!news.one
t.pl!news.memax.krakow.pl!mercury.newsgate.pl!newsgate.pl
From: b...@d...com.pl (Herbatka)
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: kluski slaskie
Date: 28 Jun 2000 21:10:33 +0200
Organization: email<>news gateway
Lines: 33
Sender: r...@m...newsgate.pl
Message-ID: <008b01bfe133$d416a9e0$290ca0d4@tea>
NNTP-Posting-Host: mercury.newsgate.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Complaints-To: n...@n...pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:30271
Ukryj nagłówki
-----Original Message-----
From: asia <j...@h...com.pl>
To: p...@n...pl <p...@n...pl>
Date: 28 czerwca 2000 10:55
Subject: Re: kluski slaskie
>
>Jarek <n...@u...krakow.pl> wrote in message
>news:8jcdpg$ieo$1@info.cyf-kr.edu.pl...
>> >Co to jest modra kapusta, choc nie jestem pewna czy przyrzadzam ja na
>> sposob
>> >slaski, ale co to rolada? Pozdrawiam - Agnieszka.
>>
>>
>> Modra kapusta to po prostu surówka z kapusty czerwonej...
>>
>> Jarek
>Jak dla mnie to nie jest SUROWKA, tylko poszatkowana kapusta, gotowana w
>osolonej wodzie. Po ugotowaniu dodaje sie troche tluszczu, octu i drobno
>posiekanej cebulki, i sporo pieprzu. Przynajmniej u mnie w domu. Jesy
>pyszna.
>Pozdrawiam :-)
>Asia z Katowic
>
W Poznaniu modra to tez nie surowka - tylko kapusta potraktowana wysoka
temperatura, z tluszczykiem oczywisce i czasem z jabluszkiem.
Herbatka
--
Archiwum listy dyskusyjnej pl-rec-kuchnia
http://www.newsgate.pl/archiwum/pl-rec-kuchnia/
|