Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia kotlety schabowe

Grupy

Szukaj w grupach

 

kotlety schabowe

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 31


« poprzedni wątek następny wątek »

11. Data: 2005-09-02 11:43:31

Temat: Re: kotlety schabowe
Od: "-=Elwood=-" <e...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "Czerska" napisał'a:
w wiadomości news:df8oi7$5p2$1@julia.coi.pw.edu.pl...
> dziekuje za wszyelkie sugestie


I smażyć najlepiej na słoninie.
Pozdrawiam

--
__________________________________
-=Elwood=-

"nemo me impune lacessit"

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


12. Data: 2005-09-02 11:48:06

Temat: Re: kotlety schabowe
Od: "Basia" <b...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Krysia Thompson" <K...@h...fsnet.co.uk> napisał w
wiadomości news:ladgh1l7otrrigjbbieb1k009lqq6hl631@4ax.com...
> On Fri, 2 Sep 2005 13:10:28 +0200, "Basia" <b...@o...pl>
> wrote:
>
> >>
> >> Sól, pieprz i czosnek. Nie ma schabowych bez czosnku.
> >
> >czyli jak usma?? kotlet ze schabu bez czosnku to niby co b?dzie?
> >
> >Nie znosz? czosnku i w ?yciu nie jad?am kotleta nim przyprawionego, z
reszt?
> >w ?adnej knajpie czy imprezie rodzinnej nie spotka?am si? z po?aczeniem
> >schabowego z czosnkiem.
> >
> >pozdrawiam
> >Basia
> >
>
>
> Zaluj Basiu...tzn, jak nienawidzisz to moze nie zaluj, dla
> czosnkozercow to akurat bardzo pasuje

Krysiu, ja tak zaluje czosnku na schabowym jak Ty sledzia na zakaske;-))

pozdrawiam
Basia


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


13. Data: 2005-09-02 11:49:25

Temat: Re: kotlety schabowe
Od: "Moemi" <m...@n...vp.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Krysia Thompson" <K...@h...fsnet.co.uk> napisał w
wiadomości news:ladgh1l7otrrigjbbieb1k009lqq6hl631@4ax.com...
> On Fri, 2 Sep 2005 13:10:28 +0200, "Basia" <b...@o...pl>
> wrote:
>
>>>
>>> Sól, pieprz i czosnek. Nie ma schabowych bez czosnku.
>>
>>czyli jak usma?? kotlet ze schabu bez czosnku to niby co b?dzie?
>>
>>Nie znosz? czosnku i w ?yciu nie jad?am kotleta nim przyprawionego, z
>>reszt?
>>w ?adnej knajpie czy imprezie rodzinnej nie spotka?am si? z po?aczeniem
>>schabowego z czosnkiem.
>>
>>pozdrawiam
>>Basia
>>
>
>
> Zaluj Basiu...tzn, jak nienawidzisz to moze nie zaluj, dla
> czosnkozercow to akurat bardzo pasuje

Przepraszam, ten czosnek to pod jaką postacią (przecisnięty przez praskę?
granulowany?) i w którym momencie (w jajku? bułce tartej?)?
pozdrawiam
M.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


14. Data: 2005-09-02 12:03:44

Temat: Re: kotlety schabowe
Od: Krystyna Chiger <k...@p...pl> szukaj wiadomości tego autora

Moemi wrote:
>
> Przepraszam, ten czosnek to pod jaką postacią (przecisnięty przez praskę?
> granulowany?) i w którym momencie (w jajku? bułce tartej?)?
> pozdrawiam

No właśnie, ja czosnek lubię, ale akurat w schabowych go nigdy nie
jadłam. Za to schab pieczony szpikowany słoniną i czosnkiem - jak
najbardziej.
No to jak ten czosnek do kotleta wepchać? :)


--
Krycha&Co(ty) Wiem niewiele, lecz powiem, co wiem,
http://krycha.kofeina.net choć nie będzie to pewnie myśl złota:
Najpiękniejszą muzyką przed snem
jest mruczenie szczęśliwego kota. (F.Klimek)

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


15. Data: 2005-09-02 12:18:00

Temat: Re: kotlety schabowe
Od: "turecky " <t...@W...gazeta.pl> szukaj wiadomości tego autora

Moemi <m...@n...vp.pl> napisał(a):

> Przepraszam, ten czosnek to pod jaką postacią (przecisnięty przez praskę?
> granulowany?) i w którym momencie (w jajku? bułce tartej?)?
> pozdrawiam
> M.

Na bardzo szybko: podczas doprawiania kotletów posypać czosnkiem granulowanym,
w panierkę i smażyć

Na szybko: czosnek przecisnąć przez praskę, natrzeć nim robite i wymoczone
kotlety, posolić, popieprzyć, w panierkę i smażyć

Na wolno (snobistycznie): posiekać czosnek dużym nożem i roztrzeć na desce
razem z solą. Tą masą natrzeć rozbite kotlety, popieprzyć, ułozyc kotlety
jeden na drugim (zawinąć w folię spożywczą) i odstawić na godzinkę na lodówki
na dolną półkę (najcieplejszą) żeby się przegryzły. (zawinąć w folię, żeby
cała lodówka czosnkiem nie pachniała).
Potem w panierkę i smażyć.


--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


16. Data: 2005-09-02 12:23:38

Temat: Re: kotlety schabowe
Od: "batory" <b...@b...poczta.onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "-=Elwood=-" <e...@o...pl> napisał w wiadomości
news:df9dsv$3ol$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Użytkownik "Czerska" napisał'a:
> w wiadomości news:df8oi7$5p2$1@julia.coi.pw.edu.pl...
> > dziekuje za wszyelkie sugestie
>
>
> I smażyć najlepiej na słoninie.
>
Chyba na smalcu? Bo jak na słonine to sobie jakoś nie potrafię wyobrazić.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


17. Data: 2005-09-02 12:37:19

Temat: Re: kotlety schabowe
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora

On Fri, 2 Sep 2005 13:48:06 +0200, "Basia" <b...@o...pl>
wrote:

>
>U?ytkownik "Krysia Thompson" <K...@h...fsnet.co.uk> napisa? w
>wiadomo?ci news:ladgh1l7otrrigjbbieb1k009lqq6hl631@4ax.com...
>> On Fri, 2 Sep 2005 13:10:28 +0200, "Basia" <b...@o...pl>
>> wrote:
>>
>> >>
>> >> Sól, pieprz i czosnek. Nie ma schabowych bez czosnku.
>> >
>> >czyli jak usma?? kotlet ze schabu bez czosnku to niby co b?dzie?
>> >
>> >Nie znosz? czosnku i w ?yciu nie jad?am kotleta nim przyprawionego, z
>reszt?
>> >w ?adnej knajpie czy imprezie rodzinnej nie spotka?am si? z po?aczeniem
>> >schabowego z czosnkiem.
>> >
>> >pozdrawiam
>> >Basia
>> >
>>
>>
>> Zaluj Basiu...tzn, jak nienawidzisz to moze nie zaluj, dla
>> czosnkozercow to akurat bardzo pasuje
>
>Krysiu, ja tak zaluje czosnku na schabowym jak Ty sledzia na zakaske;-))
>
>pozdrawiam
>Basia
>
No wlasnie dlatego odwolalam ten zal :))

Pierz a czasem Trys
K.T. - starannie opakowana

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


18. Data: 2005-09-02 12:39:23

Temat: Re: kotlety schabowe
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora

On Fri, 02 Sep 2005 14:03:44 +0200, Krystyna Chiger
<k...@p...pl> wrote:

>Moemi wrote:
>>
>> Przepraszam, ten czosnek to pod jaką postacią (przecisnięty przez praskę?
>> granulowany?) i w którym momencie (w jajku? bułce tartej?)?
>> pozdrawiam
>
>No właśnie, ja czosnek lubię, ale akurat w schabowych go nigdy nie
>jadłam. Za to schab pieczony szpikowany słoniną i czosnkiem - jak
>najbardziej.
>No to jak ten czosnek do kotleta wepchać? :)


Ja czosnek dodaje w sumie pod koniec albo na koncu...zaleznie do
humoru, czasu i innych to w prasterki go ciach i obkladam
kotleta, albo klade na strone druga, kiedy pierwsza sie
smazy...na koniec na patelnie dodaje taki przez praske.

Pierz
K.T. - starannie opakowana

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


19. Data: 2005-09-02 13:03:23

Temat: Re: kotlety schabowe
Od: Krystyna Chiger <k...@p...pl> szukaj wiadomości tego autora

Krysia Thompson wrote:

> Ja czosnek dodaje w sumie pod koniec albo na koncu...zaleznie do
> humoru, czasu i innych to w prasterki go ciach i obkladam
> kotleta, albo klade na strone druga, kiedy pierwsza sie
> smazy...

Ooo, to mi sie podoba. Tzn. poloze na te juz usmazona strone, kiedy ta
druga zacznie sie smazyc.

> na koniec na patelnie dodaje taki przez praske.

A to mniej. Jakos wydaje mi sie, ze caly czosnek pojdzie w patelnie
i w tluszcz, a nie w kotlet.

--
Krycha&Co(ty) Wiem niewiele, lecz powiem, co wiem,
http://krycha.kofeina.net choć nie będzie to pewnie myśl złota:
Najpiękniejszą muzyką przed snem
jest mruczenie szczęśliwego kota. (F.Klimek)

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


20. Data: 2005-09-02 13:12:04

Temat: Re: kotlety schabowe
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora

On Fri, 02 Sep 2005 15:03:23 +0200, Krystyna Chiger
<k...@p...pl> wrote:

>Krysia Thompson wrote:
>
>> Ja czosnek dodaje w sumie pod koniec albo na koncu...zaleznie do
>> humoru, czasu i innych to w prasterki go ciach i obkladam
>> kotleta, albo klade na strone druga, kiedy pierwsza sie
>> smazy...
>
>Ooo, to mi sie podoba. Tzn. poloze na te juz usmazona strone, kiedy ta
>druga zacznie sie smazyc.
>
>> na koniec na patelnie dodaje taki przez praske.
>
>A to mniej. Jakos wydaje mi sie, ze caly czosnek pojdzie w patelnie
>i w tluszcz, a nie w kotlet.


Ja podsuwan ten spprasowany czosnek pod kotlety lub wokol
nich...ale tez ja b. lubie mocno spieczony czy smazony czosnek...

Pierz a czasem Trys
K.T. - starannie opakowana

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 . [ 2 ] . 3 . 4


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Re: [SK->PL] Kilka slow zwiazanych z gotowaniem
zypa z dyni
[help] nazwa pewnego wloskego dania
Co na obiad - pilne HELP!
Gdzie dostać suszone pomidory? (Warszawa)?

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to ) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout

zobacz wszyskie »