Data: 2010-01-28 08:39:07
Temat: Re: kuchenka otwierana jak szuflada
Od: "Prawusek" <p...@i...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"mamqa" <m...@o...pl> wrote in message news:hjrgfl$9ag$1@news.onet.pl...
> yapann pisze:
> > "mamqa" <m...@o...pl> wrote in message news:hjotti$bdc$1@news.onet.pl...
>
> > a z jakiego nie ucieka / ucieka mniej? czy w bok czy w górę w
> > tradycyjnym tyle samo trzeba uhylić na moje oko (a ciepło idzie w górę).
>
> Ja żeby sprawdzić patyczkiem ciasto czy podlać kurczaka muszę otworzyć
> piekarnik na całość żeby się dostać do blachy, a piekarnik otwierany od
> góry wystarczy troszkę uchylić, więc myślę że strata ciepła jest dużo
> mniejsza.
>
> mamqa
Straty nie są wielkie, gorzej gdy ciasto sie zaziębi. Dlatego lepiej miec
zwykły miernik uniwersalny z możliwością pomiaru temperatury i przewód sondy
przepuścić pomiedzy piekarnikiem a dzrwiczkami. Co więcej, sonę mozna
umieścić w dowolnym miejscu ciasta.
http://www.atel.com.pl/produkt.php?hash=02961
Sama sonda (czujnik) jest to czarna kropka na końcu tego niebieskiego
odcinka...
|