Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia marynowana wołowinka Re: marynowana wołowinka

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: marynowana wołowinka

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.nask.pl!news.nask.org.pl!newsfe
ed00.sul.t-online.de!t-online.de!feeder.news-service.com!newsfeed.freenet.de!ne
wsfeed01.chello.at!newsfeed02.chello.at!news.chello.pl.POSTED!not-for-mail
From: Krzysztof Tabaczyński <k...@w...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
References: <esf9ae$9m5$1@news.onet.pl> <et8ec3$eh8$1@news.dialog.net.pl>
Subject: Re: marynowana wołowinka
Date: Wed, 14 Mar 2007 19:56:00 +0100
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; format=flowed; charset="utf-8"; reply-type=response
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.3028
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.3028
Message-ID: <2ccea$45f84543$57cf5ce2$31372@news.chello.pl>
X-Complaints-To: a...@c...pl
Organization: chello.pl
Lines: 33
NNTP-Posting-Host: 87.207.92.226 (87.207.92.226)
NNTP-Posting-Date: Wed, 14 Mar 2007 19:56:03 +0100
X-Trace: 2ccea45f84543f26af94731372
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:293134
Ukryj nagłówki


Użytkownik "EuGeniusz Dębski" <p...@o...pl> napisał w wiadomości
news:et8ec3$eh8$1@news.dialog.net.pl...
> Torn napisał(a):
>> Przeszukałem kawał grupy, ale nie znalazłem nic na temat - jak w temacie.
>> Może poprostu przeoczyłem - jeśli tak jest to proszę o linka.
>> Chciałbym zrobić marynowaną wołowinę tak aby po jakimś czasie móc ją
>> kroić na cienkie plastry i jeść bez obróbki termicznej.
>> Za wszelkie pomysły z góry dziękuję.
>
> WIdzę, że nie ma pomysłów. Spróbuj poszukać w archiwie "tjankol", to nie
> jest surowa wołowina, ale kompletnie inaczej robiona.
> Mi smakuje, lecz nie mam w tej chwili czasu (wyjazd) na przekazanie
> przepisu. jak nie znajdziesz - przypomnij się za tydzień.
>

Tjankol
Danie z dalekiej północy, chyba z Finlandii.
Piękny kawałek (1 kg to tak akurat) zamrażamy na kość.
Następnie wsadzamy do zimnego piekarnika, piekarnik
nastawiamy na 75?C i pieczemy 12 godzin.
Następnie mięso wyjmujemy i wkładamy na 2 godziny
do zalewy.

Zalewa:
Zagotować 1 litr wody z 1 decylitrem soli kuchennej,
1 łyżeczka świeżo zmielonego pieprzu
i 1 łyżeczka jałowca.

Przepis z prk...

Pozdrowienia. Krzysztof.

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
15.03 Torn
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6