« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2007-03-04 20:14:04
Temat: marynowana wołowinkaPrzeszukałem kawał grupy, ale nie znalazłem nic na temat - jak w temacie.
Może poprostu przeoczyłem - jeśli tak jest to proszę o linka.
Chciałbym zrobić marynowaną wołowinę tak aby po jakimś czasie móc ją kroić
na cienkie plastry i jeść bez obróbki termicznej.
Za wszelkie pomysły z góry dziękuję.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2007-03-14 09:13:49
Temat: Re: marynowana wołowinkaTorn napisał(a):
> Przeszukałem kawał grupy, ale nie znalazłem nic na temat - jak w temacie.
> Może poprostu przeoczyłem - jeśli tak jest to proszę o linka.
> Chciałbym zrobić marynowaną wołowinę tak aby po jakimś czasie móc ją kroić
> na cienkie plastry i jeść bez obróbki termicznej.
> Za wszelkie pomysły z góry dziękuję.
>
>
WIdzę, że nie ma pomysłów. Spróbuj poszukać w archiwie "tjankol", to nie
jest surowa wołowina, ale kompletnie inaczej robiona.
Mi smakuje, lecz nie mam w tej chwili czasu (wyjazd) na przekazanie
przepisu. jak nie znajdziesz - przypomnij się za tydzień.
ED
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2007-03-14 18:56:00
Temat: Re: marynowana wołowinka
Użytkownik "EuGeniusz Dębski" <p...@o...pl> napisał w wiadomości
news:et8ec3$eh8$1@news.dialog.net.pl...
> Torn napisał(a):
>> Przeszukałem kawał grupy, ale nie znalazłem nic na temat - jak w temacie.
>> Może poprostu przeoczyłem - jeśli tak jest to proszę o linka.
>> Chciałbym zrobić marynowaną wołowinę tak aby po jakimś czasie móc ją
>> kroić na cienkie plastry i jeść bez obróbki termicznej.
>> Za wszelkie pomysły z góry dziękuję.
>
> WIdzę, że nie ma pomysłów. Spróbuj poszukać w archiwie "tjankol", to nie
> jest surowa wołowina, ale kompletnie inaczej robiona.
> Mi smakuje, lecz nie mam w tej chwili czasu (wyjazd) na przekazanie
> przepisu. jak nie znajdziesz - przypomnij się za tydzień.
>
Tjankol
Danie z dalekiej północy, chyba z Finlandii.
Piękny kawałek (1 kg to tak akurat) zamrażamy na kość.
Następnie wsadzamy do zimnego piekarnika, piekarnik
nastawiamy na 75?C i pieczemy 12 godzin.
Następnie mięso wyjmujemy i wkładamy na 2 godziny
do zalewy.
Zalewa:
Zagotować 1 litr wody z 1 decylitrem soli kuchennej,
1 łyżeczka świeżo zmielonego pieprzu
i 1 łyżeczka jałowca.
Przepis z prk...
Pozdrowienia. Krzysztof.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2007-03-15 00:55:05
Temat: Re: marynowana wołowinkaBardzo WIELKIE DZIĘKI :) Wypróbuję :)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |