« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-08-09 11:49:05
Temat: masa kasztanowaWitam Drodzy Wspolzjadacze,
Wlasnie wrocilam z wakacji i przywiozlam sobie sloik masy kasztanowej.
Wyglada toto jak nutella, jeszcze nie odwazylam sie sprobowac.. Podobno
w smaku podobne do wawelowskich kasztankow (albo raczej odwrotnie,
kasztanki wawelowskie podobne w smaku do masy). I zastanawiam sie, z
czym to spozyc. Na chleb to taka nutellopodobna wersja... Moze do
nalesnikow? Poszukalabym w google'ach zeby Was nie meczyc ale nie wiem
jak do tego podejs'c' - tzn jak sie to naukowo nazywa w jezyku polskim -
masa kasztanowa? krem kasztanowy?
Jezeli ktos ma jakis pomysl na wykorzystanie masy kasztanowej w bardziej
zaawansowany sposób niz chleb-krem to bede mu dozgonnie wdzieczna za
podzielenie sie; :-)
Pozdrawiam
MarchEf, jeszcze rumiana od Toskanii
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2004-08-09 12:12:27
Temat: Re: masa kasztanowaUzytkownik "MarchEf" <b...@y...pl> napisala:
> jak do tego podejs'c' - tzn jak sie to naukowo nazywa w jezyku polskim -
> masa kasztanowa? krem kasztanowy?
Puree z kasztanow.
> Jezeli ktos ma jakis pomysl na wykorzystanie masy kasztanowej w bardziej
> zaawansowany sposób niz chleb-krem to bede mu dozgonnie wdzieczna za
> podzielenie sie; :-)
http://glinki.com/?l=5ixsgo
Pozdrawiam
Lilla
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-08-09 19:03:17
Temat: Re: masa kasztanowaUzytkownik "Lilla" <l...@f...krasnik.pl> napisal w wiadomosci
> > jak do tego podejs'c' - tzn jak sie to naukowo nazywa w jezyku polskim -
> > masa kasztanowa? krem kasztanowy?
>
> Puree z kasztanow.
>
Mówicie o kasztanach jadalnych (wlochatych) mam nadzieje?
A czy tych naszych kasztanów uzywa sie w kuchni?
--
Pozdrawiam
Shivman
s...@p...pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-08-10 07:41:30
Temat: Re: masa kasztanowaUzytkownik "Shivman" <s...@p...pl> napisal:
> Mówicie o kasztanach jadalnych (wlochatych) mam nadzieje?
Oczywiscie.
> A czy tych naszych kasztanów uzywa sie w kuchni?
Jesli masz na mysli owoce kasztanowca, to sa one niejadalne.
Ale mozna z nich robic jakies nalewki, ktore maja dzialanie lecznicze.
Pozdrawiam
Lilla
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-08-10 09:12:24
Temat: Re: masa kasztanowaMarchEf wrote:
> Witam Drodzy Wspolzjadacze,
>
> Wlasnie wrocilam z wakacji i przywiozlam sobie sloik masy kasztanowej.
> Wyglada toto jak nutella, jeszcze nie odwazylam sie sprobowac..
> Podobno w smaku podobne do wawelowskich kasztankow (albo raczej
> odwrotnie, kasztanki wawelowskie podobne w smaku do masy). I
> zastanawiam sie, z czym to spozyc. Na chleb to taka nutellopodobna
> wersja... Moze do nalesnikow? Poszukalabym w google'ach zeby Was nie
> meczyc ale nie wiem jak do tego podejs'c' - tzn jak sie to naukowo
> nazywa w jezyku polskim - masa kasztanowa? krem kasztanowy?
> Jezeli ktos ma jakis pomysl na wykorzystanie masy kasztanowej w
> bardziej zaawansowany sposób niz chleb-krem to bede mu dozgonnie
> wdzieczna za podzielenie sie; :-)
>
> Pozdrawiam
> MarchEf, jeszcze rumiana od Toskanii
Witam,
Pycha krem z kasztanów :). Ja go bardzo prosto uzywam:
1. na chleb
2. do nalesników (polac je jogurtem naturalnym)
3. do krakersów
zycze smacznego i pozdrawiam
kissek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-08-11 17:29:33
Temat: Re: masa kasztanowaUzytkownik "Lilla" <l...@f...krasnik.pl> napisal w wiadomosci
> Uzytkownik "Shivman" <s...@p...pl> napisal:
> > Mówicie o kasztanach jadalnych (wlochatych) mam nadzieje?
> > A czy tych naszych kasztanów uzywa sie w kuchni?
>
> Jesli masz na mysli owoce kasztanowca, to sa one niejadalne.
> Ale mozna z nich robic jakies nalewki, ktore maja dzialanie lecznicze.
>
Tak o kasztanowca mnie chodzilo. Rozumiem, dzieki za info.
--
Pozdrawiam
Shivman
s...@p...pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |