Data: 2003-09-17 21:11:09
Temat: Re: matka
Od: "=sve@na=" <sveana_antyspam@hotmail_smiercspamerom.com>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Ewa Ressel" <r...@p...fm> skrev i meddelandet
news:bkai6u$1ll$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Ale pamiętasz zapewne, że w Polsce występuje. Również w postaci twarożku,
ze
> śmietaną, szczypiorkiem i rzodkiewkami.
No i? az tyle tego jadasz, ze musisz codziennie to kupowac? Nie wystarczy
raz w tygodniu, a jak sie skonczy, to moze urozmaicic diete?
>
> Chleb doskonale sie przechowuje w zamrazarce, uprzednio
> > pokrojony.
>
> Podgrzewany co rano w mikrofali? Jakoś wolę chrupiące bułeczki.
A ja tez wole, tyle ze moje wolenie moze byc zrealizowane tylko poprzez
wlasnoreczne upieczenie wyzej wymienionych.
Co do chleba - swietnie mu robi opiekacz/toaster. a ja lubie chleb
pelnoziarnisty, ciemny, ktory nie musi byc "dzisiejszy" podczas jego
konsumpcji.
> Teraz, gdy na każdym straganie kuszą stosy świeżych wspaniałych owoców i
> warzyw, duszenie ich przez tydzień w lodówce zakrawa na pornografię.
Pokaz mi te stragany..... Kazdy patrzy i robi tak, jak mu pasuje i jak mu
sytuacja pozwala - ja stragany najblizsze mam 35 kilometrow od domu i to
tylko w soboty.
> Pewnie tak, ale jeden dzień weekendu jest do tyłu.
Smiem twierdzic, ze nie. Dlaczego? Bo mozna zaangazowac cala rodzine w ten
proces, zwlaszcza dzieci, i w ten sposob nie tylko mamy ugotowane zarelko,
ale i najnaturalniej w swiecie osiagniety cel - pokazanie dzieciom, ze sa
potrzebne/niezbedne w funkcjonowaniu swojej malej spolecznosci.
Ania
|