Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.onet.pl!newsfeed.tpinternet.pl!
nemesis.news.tpi.pl!atlantis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "Pietka" <k...@w...pl>
Newsgroups: pl.rec.dom
Subject: Re: mikrofala - raz jeszcze
Date: Sat, 11 Feb 2006 09:53:58 +0100
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 40
Message-ID: <dsk8ne$jf$1@atlantis.news.tpi.pl>
References: <dsjaeg$b57$1@inews.gazeta.pl>
NNTP-Posting-Host: cwr10.internetdsl.tpnet.pl
X-Trace: atlantis.news.tpi.pl 1139648046 623 83.19.125.10 (11 Feb 2006 08:54:06 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Sat, 11 Feb 2006 08:54:06 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.2180
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.2180
X-RFC2646: Format=Flowed; Original
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.dom:69948
Ukryj nagłówki
"andre" <a...@g...pl> wrote in message
news:dsjaeg$b57$1@inews.gazeta.pl...
> hej!
>
> pogooglalem troche i widze, ze grill kwarcowy, a nie tradycyjny, a do tego
> talerz crisp, co by sobie np. pizze czy frytki dobrze zrobic. sek w tym,
> ze
> mam do wydania okolo 400 zl (500 to jest absolutny max, ktorego wczesniej
> w
> ogole nie bralem pod uwage) i niestety nie widze mozliwosci kupienia
> sprzetu z
> obiema funkcjami jednoczesnie. dysponuje co prawda piekarnikiem z
> termoobiegiem, ale ze wzgledu na to, ze mieszkam sam nie bardzo oplaca mi
> sie
> go nagrzewac 20 minut, zeby zrobic sobie jedna porcje frytek...
>
> ten model zawiera tzw. talerz crusty (rozumiem, ze to odmiana
> whirlpoolowego
> crispa), ale ma grill tradycyjny. jest sens?
> http://www.samsung.com/pl/products/microwaveoven/mic
rowaveoven/ge87w.asp
>
> jakby byl model z grillem kwarcowym, ale bez talerza, to ktory brac?
> kwarc,
> czy talerz przy tradycyjnym grillu?
Hej,
Ja mam funkcję crips ( Whirlpool) i powiem szczerze - to najczęściej
wykorzystywana opcja - gorąco zachęcam do zakupu !
Frytki pizza , mięso - wychodzą znacznie lepiej niz ze zwyklej mikrofali -
po prostu są inaczej podpiekane - od spodu.
W przypadku kwarcowego grilla - z tego co kojarze ( jesli sie myle niech
mnie ktos poprawi ) to szybkosc rozgrzewania sie wzgledem normalnego grill
... imho nie warto ...
Pozdrawiam
Pietka
|