Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!newsfeed.gazeta
.pl!news.internetia.pl!skynet.be!skynet.be!ngpeer.news.aol.com!audrey-m1.news.a
ol.com!not-for-mail
Lines: 35
X-Admin: n...@a...com
From: l...@a...com (Lilibell555)
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Date: 16 May 2003 08:22:25 GMT
References: <b9suqh$5ik$1@news.onet.pl>
Organization: AOL http://www.aol.com
Subject: Re: mufiny
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-1
Content-Transfer-Encoding: 8bit
Message-ID: <2...@m...aol.com>
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:156427
Ukryj nagłówki
>Mam prośbę, macie jakiś dobry przepis na muffinki?
Kiedys podawalam taki przepis moze Ci sie spodoba :-)
Muffins jagodowo-cynamonowe
2,5 szklanki(cup) borowek amerykanskich
3 szkl.maki
1 szkl.cukru
1 porzadna lyzeczka cynamonu
2 lyzeczki proszku do pieczenia(Oetker)
szczypta soli
3 jajka
3/4 szkl. mleka
114g masla
1 cytryna(sok i skorka utarkowana)
Roztopic maslo i odstawic do ostygniecia.
Polaczyc make,cukier,cynamon,proszek do pieczenia i sol.
W drugiej misce dobrze wymieszac jajka,mleko,maslo,sok z cytryny i skorke
cytrynowa.
Szklanke jagod posiekac (ja siekam w takim mini malakserze ) i dodac do plynnej
masy.Polaczyc szybko z suchymi skladnikami dodac reszte jagod w calosci.
Napelnic forme (12 muffins) i piec w temperaturze 190C (375F) niecale pol
godziny( jak patyczek wyjdzie suchy to sa gotowe! ) Ja pieke w papierkach,nie
natluszczam formy.
Najlepiej je jesc na cieplo ze szklanka zimnego mleka.Jak ostygna to przed
jedzeniem siup je na pare sekund do kuchenki microfalowej.
Polecam te muffins bo sa pyszne :-)
Pozdr.Dot
----------------------------------------------------
----------------------
------
|