Data: 2002-03-04 10:58:12
Temat: Re: mycie piekarnika
Od: "Jarek Zwiech" <j...@p...igo.wroc.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Witam,
> Musze umyć piekarnik elektryczny (emaliowany w srodku) po tym jak
przysmażył
> się do jego dna i ścianek tłuszcz, w instrukcji czytam, że trzeba łagodnym
> srodkiem myjącym i gąbką. No i próbowałem ale zostały czarne plamy. No i
nie
> wiem czym to umyć bo wygląda to jakby ten tłuszcz wniknął w emalię....
> Może macie jakieś sposoby na to.
> Może są jakieś specjalne środki.
Hej!
W marketach jest Mr Proper do czyszczenia piekarników. Spray o zapachu
cytrynowym. Spryskujesz, zamykasz na 30 minut a potem ścierasz. Bierze nawet
najgorszy zajzajer.
Tak na marginesie polecam wszystkim również do czyszczenia szyb w kominkach.
Działa rewelacyjnie, znacznie skuteczniejszy, wydajniejszy i tańszy niż
specyfiki do kupienia na dziale 'kominki'.
Pozdrawiam Jarek
|