Data: 2010-08-30 19:44:27
Temat: Re: naczynia
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Mon, 30 Aug 2010 20:34:31 +0200, Irokez napisał(a):
> Użytkownik "Ikselka" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
> news:o7mlss16fa03$.8n99a38eh3nr.dlg@40tude.net...
>>>>>
>>>>> Na patelnię warto wydać więcej pieniędzy. Może to być cienmkoscienna z
>>>>> czarnej blachy ale polecam żeliwną ceramiczną.
>>>>
>>>> zaraz zaraz.. żeliwną czy ceramiczną?
>>>>
>>>
>>> http://www.agdona.pl/patelnie-tytanowe-zeliwne-c-41_
172.html
>>
>> Tytan to metal, nie ceramika.
>>
>
> No właśnie.
> Poza tym nie chciałbym miec patelni ceramicznej.
> Po 1 to kruchośc materiału a po drugie jego dobre właściwości izolacji
> cieplnej. Wieki by trwało nagrzanie czegoś na niej.
No i mylisz się - garnki gliniane kiedyś były w cenie i w powszechnym
użyciu - no ale i ogień miano wtedy prawdziwy, nie podrabiany ;-)
|