Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!newsfeed.pionier.net.pl!news.nask.pl!new
s.nask.org.pl!news.cyf-kr.edu.pl!not-for-mail
From: "Krzysztof (Suzuki Kokushu)" <k...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.sci.medycyna
Subject: Re: nadmierne pocenie się [pośladki plecy] ? nadpotliwość?
Date: Tue, 10 Jul 2007 08:54:57 +0200
Organization: Academic Computer Center CYFRONET AGH
Lines: 25
Message-ID: <pzgzsk28f0iv$.xs7iqqeml71b.dlg@40tude.net>
References: <f6tue7$llt$1@news.interia.pl> <7...@n...onet.pl>
NNTP-Posting-Host: 149.156.56.206
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: srv.cyf-kr.edu.pl 1184050178 8356 149.156.56.206 (10 Jul 2007 06:49:38 GMT)
X-Complaints-To: n...@c...edu.pl
NNTP-Posting-Date: Tue, 10 Jul 2007 06:49:38 +0000 (UTC)
User-Agent: 40tude_Dialog/2.0.15.1pl
X-Uwaga: Ten adres to honeypot.
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.sci.medycyna:234214
Ukryj nagłówki
Jeff napisał(-a):
> Dr Endriu napisal:
>
>>> Poczytaj o działalności Salt Institute (w zeszłym roku w Kidney Int był
>>> editorial), to będziesz wiedział kogo reprezentuje Twój rozmówca.
>> Jeśli mogę coś więcej na ten temat.. ?
> Niestety w sieci dostepne sa tylko informacje w j.ang.
> To w kazdym razie potezne lobby, obok cukrowego i miesnego.
> Mozna sobie wyobrazic jakie maja wplywy, skoro zaczeli sie sadzic chyba w 2004 r.
> m.innym z rzadem Busha.
+/- o to chodzi, że sól jest tanim, łatwo dostępnym i stosunkowo mało
szkodliwym konserwantem. Jak wiemy poprawia też smak nawet miernych potraw
a do tego powoduje wzrost pragnienia więc spożycia napojów chłodzących.
Dlatego przemysł spożywczy ufundował instytucję, która stara się, na ogół
naciągając nieco wyniki badań, przekonać, że sól mniej szkodzi. Ponieważ
nie są to skrajne tępaki, tylko ludzie sprytem obdarzeni, zdemaskować ich
nie jest łatwo i wyniki ich pracy docierają do prasy popularnej. A art. o
kt. mówiłem masz tu:
http://www.nature.com/ki/journal/v69/n10/abs/5001520
a.html
pod pdf jest całość.
--
Krzysiek, EBP
Dramat w teatrze i dramat w restauracji to dwie różne rzeczy
|