« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-05-25 14:19:47
Temat: nowa propozycja na szpinakZnudzona spaghetti szpinakowymi i gnochci verde zrobiłam kurydziane placki z
topem szpinakowym - wyszło pysznie!
kaszę kukurydzianą wsypać na wrzątek i gotować na gęsto; na koniec dodać
bazylii, oregano, sól, pieprz i oliwy z oliwek (1-2 łyż).
Wylać na talerze i uformować w placki do zastygnięcia.
Zeszklić cebulkę, dodać zblanszowany szpinak, doprawić do smaku.
Zastygnięte placki odgrzewam na beztłuszczowej patelni, wykładam farsz
szpinakowy i posypuję sezamem. lekkie i pyszne!
agatka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2004-05-25 17:07:07
Temat: Re: nowa propozycja na szpinak
Użytkownik "agatka" <A...@i...com> napisał w wiadomości
news:c8vkln$kmd$1@korweta.task.gda.pl...
> Znudzona spaghetti szpinakowymi i gnochci verde zrobiłam kurydziane placki
z
> topem szpinakowym - wyszło pysznie!
> kaszę kukurydzianą wsypać na wrzątek i gotować na gęsto; na koniec dodać
> bazylii, oregano, sól, pieprz i oliwy z oliwek (1-2 łyż).
> Wylać na talerze i uformować w placki do zastygnięcia.
> Zeszklić cebulkę, dodać zblanszowany szpinak, doprawić do smaku.
> Zastygnięte placki odgrzewam na beztłuszczowej patelni, wykładam farsz
> szpinakowy i posypuję sezamem. lekkie i pyszne!
> agatka
>
>
Brzmi ciekawie. Zwłaszcza dla nie, bo nie mogę normalnych kasz i mąki -
alergia pokarmowa. Do tej pory zawsze unikałam kaszki kukurydzianej bo za
bardzo kojarzyła mi się z jedzeniem w przedszkolu. Ale spóbuję. Tylko jak u
licha zblanszować szpinak. Proszę tłumaczyć jak chłopu na roli.
pozdrawiam
m.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-05-25 17:16:19
Temat: Re: nowa propozycja na szpinak>
> > Brzmi ciekawie. Zwłaszcza dla nie, bo nie mogę normalnych kasz i mąki -
> alergia pokarmowa. Do tej pory zawsze unikałam kaszki kukurydzianej bo za
> bardzo kojarzyła mi się z jedzeniem w przedszkolu. Ale spóbuję. Tylko jak u
> licha zblanszować szpinak. Proszę tłumaczyć jak chłopu na roli.
> pozdrawiam
>
> m.
>
> A, zblanszować czyli sparzyć, w dawnych książkach pisało także oblanżerować.
Tak naprawde, to zanurzyc na sekunde we wrzątku. Ja po prostu zalewam wrzątkiem
szpinak i jusz.
Kasze- co znaczy " normalne"?
jaglana ( czyli z prosa) też?
gryczana też?
z amarantusa też?
Qd czekajaca na uczony wywód W.Losa
>
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-05-26 07:14:46
Temat: Re: nowa propozycja na szpinakWitaj,
Musze koniecznie sprobowac twojego specyjalu, chocby aby zabic w pamieci te
potworne mazie serwowane mi w dziecinstwie kiedy zjadlem za duzo zielonch
jablek....
Tylko boje sie ze dodajac oliwe, placki niebeda chcialy sie kleic!
Zrobie je jak robi sie krokiety z polenty tzn jak sa ugotowane, formuje sie
kulki czy male okragle placki i robi jak frytki. Ciekawy jestem co z tego
wyjdzie!
--
anti spam : ABC
--
Amicalement
Paul Urstein
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-05-26 08:03:41
Temat: Re: nowa propozycja na szpinako bledzie w jezyku polskim juz wiem...
Obiecuje sie poprawic
--
anti spam : ABC
--
Amicalement
Paul Urstein
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |