Message-ID: <3...@s...pl>
Date: Thu, 03 Jan 2002 11:31:31 +0100
From: PatryCCCja <k...@s...pl>
X-Mailer: Mozilla 4.78 [en] (Windows NT 5.0; U)
X-Accept-Language: pl,en
MIME-Version: 1.0
Newsgroups: ircx.pl.polskavege,pl.rec.kuchnia
Subject: Re: nowe zdjecia w puszccce - makaron z mlekiem
References: <3...@s...pl>
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8bit
NNTP-Posting-Host: inferno.mikrus.pw.edu.pl
X-Original-NNTP-Posting-Host: inferno.mikrus.pw.edu.pl
X-Trace: news.vogel.pl 1010053508 inferno.mikrus.pw.edu.pl (3 Jan 2002 11:25:08
+0100)
Distribution: ircx
Lines: 53
X-Complaints-To: U...@n...vogel.pl
Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!newsfeed.tpinternet.
pl!news.vogel.pl!nnrp
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:89911
Ukryj nagłówki
hm, no to juz wiecie co mialam dzis na sniadanie :)
jesli kiedys jeszcze sie ktos zapyta co ja wlasciwie jem to odesle go na
grupe zeby przesledzil ten watek - bedzie wiedzial dokladnie co jadlam
przez kolejne dni ;)
a swoja droga to smiesznie tak podporzadkowywac troche posilki pod zdjecia
do puszkkki ;P
makaron z mlekiem + zdjecie (po kliknieciu mozna obejrzec powiekszone)
http://puszkkka.spinacz.pl/przepis.php3?id=2350
makaron z mlekiem:
"makaron z mlekiem pamietam jeszcze z dziecinstwa. [KTO JESZCZE PAMIETA?]
wtedy duzo dzieci tego nie cierpialo. [KTO NIE CIERPIAL? ;p ] a sekret
smaku polega na tym zeby makaron byl dobrze slony - wtedy wspaniale
kontrastuje ze slodkim posmakiem mleka. drugi sekret - o wiele lepsze od
mleka krowiego jest mleko sojowe. i trzeci - lepsze jest mleko podgrzane
niz gotowane.
taki makaron to rowniez bardzo dobry sposób na wykorzystanie wczorajszego
makaronu. dodatkowy plus to to ze wtedy sniadanko gotowe jest duzo szybciej
:)"
Informacje ogólne:
Rodzaj diety: weganska
Kategoria: sniadania
Skala trudnosci: *
Czas przygotowania: kilka minut, jesli mamy gotowy makaron
Skladniki:
makaron
mleko sojowe
Przepis:
mleko podgrzewamy - slabiej lub mocniej w zal. od checi i temperatury za
oknem.
wrzucamy ugotowany makaron.
jesli mamy makaron z wczoraj mozna go chwile potrzymac we wrzatku - wtedy z
latwoscia rozdzielimy posklejane makaroniki. zeby nie stracil na slonosci,
a wrecz przeciwnie, mozna dosypac do wrzatku pare (2-3) szczypt soli. a
pozniej wystarczy odgrzac go razem z mlekiem.
Wskazówki i uwagi:
najlepszy do tego jest napoj sojowy z wapniem firmy alpro.
moze byc tez provamel, ale nie probowalam jeszcze jak bedzie smakowal.
alpro jest w tym przypadku o tyle lepsze, ze jest lekko slodzone i kontrast
miedzy slodkoscia mleka i slonoscia makaronu jest bardziej wyrazisty.
smacznego
pat
--
Puszatkowo http://www.puszatkowo.prv.pl
PuszKKKa http://puszkkka.spinacz.pl
SPINACZ http://www.spinacz.pl/
|