Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.man.poznan.pl!fargo.cgs.poznan.pl!news.internetia.pl!isdnet!newsfeed.icl.ne
t!newsfeed.fjserv.net!feed.news.nacamar.de!news.belwue.de!news-ge.switch.ch!cer
n.ch!not-for-mail
From: Aneta Baran <a...@c...anetek.net>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: [ot] czy pozwolimy obrazac rene?
Date: 11 Oct 2002 07:55:40 GMT
Organization: ChocolatERie ceNtrale
Lines: 35
Message-ID: <ao605s$rjv$1@sunnews.cern.ch>
References: <ao457f$k33$1@news2.tpi.pl>
Reply-To: b...@m...cern.ch
NNTP-Posting-Host: pcephc205.cern.ch
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: sunnews.cern.ch 1034322940 28287 (None) 137.138.131.19
X-Complaints-To: n...@s...cern.ch
X-Spamtrap: chocolate -- eat before replying! ;-)
X-LART: http://galaxy.uci.agh.edu.pl/~aneta/gifs/lart.jpg
X-Motto: Lusers could be good and useful if they were made of chocolate.
X-Chocolate-Of-the-Week: Lindt Excellence Noirissimo 99% Cacao
X-You-Are-A-Geek: Yeah. Only geeks read headers :->
User-Agent: tin/1.4.5-20010409 ("One More Nightmare") (UNIX) (Linux/2.2.19-6.2.1.1
(i686))
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:129470
Ukryj nagłówki
In pl.rec.kuchnia Peyton <p...@t...pl> wrote:
> znany wszystkim pszemol popelnil rzecz haniebna: w korespondencji
> prywatnej bedacej kontynuacja dyskusji na forum usenetu naublizal naszej
> kolezance renie [...] list ten zacytowal pozniej na
> grupie pl.news.nowe-grupy obrazajac ja tym razem publicznie.
Peyton, bardzo mi przykro, iż Rena została obrażona, ale, równie przykro mi to
stwierdzić, sama sobie na to zasłużyła. W dyskusje z PszemTrollem nie należy
się wdawać, a nawet jeśli człowiek nieświadomy i popełni ten błąd, to już po
kilku razach widzi, iż jedyne, co można zrobić, to wrzucić trolla do killfile
i dodać odpowiednią regułkę do procmaila.
> prosze o wasze zdanie na ten temat.
Moje zdanie na ten temat jest takie, iż, drodzy wegetarianie, wykarmiliście
sobie ślicznie tłustego trolla, to teraz się z nim męczcie. Było się z nim
nie wdawać w kilometrowe dyskusje (wiem, widziałam, lurkowałam niegdyś psw i
widziałam, co się z tej grupy robi przez dyskusje z PszemTrollami i
optymalnymi), zignorować, splonkować, filtrować, nie zwracać uwagi, dodać do
FAQ odpowiedni punkt ku przestrodze dla nowicjuszy, i już. Gdyby to zostało
zrobione na samym początku, troll padłby już dawno z głodu. Teraz nie będzie
to takie łatwe, tym niemniej dla Waszego własnego dobra podjęcie powyższych
działań może znacznie uzdrowić tę chorą sytuację.
I mała prośba na zakończenie: jeżeli już musicie odpowiadać na postingi
PszemTrolla, to bardzo proszę sprawdzać nagłówki i nie rozwłóczać tych
bełkotów na inne grupy. Idźcie z tym na alt.fan.pszemol, czy gdziekolwiek --
w każdym razie bardzo proszę, postarajcie się o to, aby jakiekolwiek echa tej
dyskusji znikły z pl.rec.kuchnia. Z góry dziękuję, i EOT.
Anetek
--
....
.' .. `. Aneta Baran *---* Work: ++41 22 76 74598 A...@c...ch
:`.__.': http://2510053385/~aneta/ *----* Home: a...@a...net
`....' * Anything is good and useful if it is made of chocolate. *
|