From: "asolot" <u...@a...net>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
References: <3...@c...com.pl> <20000303075139271281@[192.168.0.11]>
Subject: Re: pączki, pączki!!!!
Date: Fri, 3 Mar 2000 19:58:19 +0100
Lines: 23
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 4.72.3110.5
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V4.72.3110.3
NNTP-Posting-Host: 10.13.7.3
X-Original-NNTP-Posting-Host: 10.13.7.3
Message-ID: <3...@n...astercity.net>
X-Trace: 3 Mar 2000 19:54:36 +0100, 10.13.7.3
XPident: news
Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!news.astercity.net!1
0.13.7.3
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:24213
Ukryj nagłówki
Wladyslaw napisał(a) w wiadomości: <20000303075139271281@[192.168.0.11]>...
>B.Z. <b...@c...com.pl> wrote:
>
>
>> Ja osobiscie preferuje paczki ciezkie, sowite i jak
>> pieke, to korzystam z przepisu, ktory podal kiedys w Wyborczej
>> P. Blikle .
>
>Blikle jest oczywiscie przechwalony i jest tylko lokalna warszawska
>slawa. Kazdy przecietny cukiernik w Krakowie jest lepszy od niego.
>Dotyvzy to zarowno paczkow jak i innych wyrobow.
Ja jestem z Warszawy i tez uwazam, ze renoma Bliklego
to drobna przesada. Raz skusilam sie na jakies ciastko, ktore
nie dosc, ze bylo dwa razy drozsze, to jeszcze dwa razy mniejsze
niz w zwyklej cukierni, a w smaku niczym szczegolnym sie nie wyroznialo.
Po prostu - sklep jest w dobrym punkcie - wiec i tak na tym zarabiaja.
Moze kiedys rzeczywiscie byli lepsi od innych, ale teraz chyba
niewiele z tego zostalo.
Ula
|