Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia panettone jak ze sklepu?

Grupy

Szukaj w grupach

 

panettone jak ze sklepu?

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 21


« poprzedni wątek następny wątek »

21. Data: 2005-12-29 19:06:33

Temat: Re: panettone jak ze sklepu?
Od: Sabina Redlarska <sa-re.wyrzuc.to.co.uwazasz:)@epf.pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia Thu, 22 Dec 2005 18:55:14 +0100, Sabina Redlarska napisał(a):

> Czy wogóle da się upiec w domu takie panettone jakie Włosi kupują na
> święta?

Odpowiadam sama sobie :)

W pierwszy dzień świąt w Wiadomościach była migawka o panettone. Była mowa
o tym, że przyszła moda na panettone bardziej po domowemu, czyli bez
konserwantów i innych chemikaliów. Było też powiedziane, że takie domowe
panettone jest mniej wyrośnięte i po paru dniach jest czerstwe.

No i bylo wspomniane, ze panettone to jest ciasto drozdzowe, ktore przed
pieczeniem wyrasta parokrotnie, co by sie zgadzalo z przepisem Atuni i
rozwialo moje watpliwosci co do koniecznosci wyrastania - przekluwania -
wyrastania - przekluwania itd ;). Costam chyba bylo wspomniane ze dzieki
temu parokrotnemu wyrastaniu jest delikatniejsze.

--
Sabina

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


 

strony : 1 . 2 . [ 3 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Co z zabaione? Nigdy więcej jaj na miękko?
Keks Asi
ciasto na pierogi
Co zrbic aby był puszysty sernik?
a to pasztet

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6

zobacz wszyskie »