« poprzedni wątek | następny wątek » |
21. Data: 2005-12-29 19:06:33
Temat: Re: panettone jak ze sklepu?Dnia Thu, 22 Dec 2005 18:55:14 +0100, Sabina Redlarska napisał(a):
> Czy wogóle da się upiec w domu takie panettone jakie Włosi kupują na
> święta?
Odpowiadam sama sobie :)
W pierwszy dzień świąt w Wiadomościach była migawka o panettone. Była mowa
o tym, że przyszła moda na panettone bardziej po domowemu, czyli bez
konserwantów i innych chemikaliów. Było też powiedziane, że takie domowe
panettone jest mniej wyrośnięte i po paru dniach jest czerstwe.
No i bylo wspomniane, ze panettone to jest ciasto drozdzowe, ktore przed
pieczeniem wyrasta parokrotnie, co by sie zgadzalo z przepisem Atuni i
rozwialo moje watpliwosci co do koniecznosci wyrastania - przekluwania -
wyrastania - przekluwania itd ;). Costam chyba bylo wspomniane ze dzieki
temu parokrotnemu wyrastaniu jest delikatniejsze.
--
Sabina
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
« poprzedni wątek | następny wątek » |