Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news2.icm.edu.pl!news.asterc
ity.net!not-for-mail
From: "spontan" <e...@n...net>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: parowki zapiekane w ciescie
Date: Fri, 5 Sep 2003 23:24:46 +0200
Organization: Aster City Net
Lines: 39
Message-ID: <bjav0r$1dd0$1@foka1.acn.pl>
References: <bjau1c$89r$07$1@news.t-online.com>
NNTP-Posting-Host: 62.121.96.54
X-Trace: foka1.acn.pl 1062797147 46496 62.121.96.54 (5 Sep 2003 21:25:47 GMT)
X-Complaints-To: a...@a...net
NNTP-Posting-Date: Fri, 5 Sep 2003 21:25:47 +0000 (UTC)
X-Tech-Contact: u...@a...net
X-Server-Info: http://www.astercity.net/news/
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1106
X-MSMail-Priority: Normal
X-Priority: 3
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1106
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:172555
Ukryj nagłówki
Uzytkownik "Krystyna Rysch" <r...@t...de> napisal w wiadomosci
news:bjau1c$89r$07$1@news.t-online.com...
> Ktos kiedys podawal przepis na parowki w ciescie.
> Chyba byly nazwane, mniamniusne parowki zapiekane w piekarniku.
> Nie moge nic takiego znalezc w archiwum, prosze o pomoc.
>
> Pozdrawiam
> Krystyna Rysch
Google twoim przyjacielem jest :)
Kochani!
Podziele sie z Wami przepisem na parowki w ciescie, ktory w mojej rodzinie
zrobil furrore. Uwielbiaja je zwlaszcza dzieci, hoc wlasciwie nikt im sie
nie
oprze.
200 g twarozku homogenizowanego (naturalnego)
6 lyzek mleka
6 lyzek oleju
1 lyzeczka soli
300 g maki
1 proszek do pieczenia
Z powyzszych skladnikow zagniesc ciasto, dokladnie wyrobic i rozwalkowac
cieniutko jak na pierogi. Pokroic na prostokaty w zaleznosci od wielkosci
parowek. Najlepsze sa male (krotkie) parowki, ja stosuje zazwyczaj Pyszne z
Morlin. Zawijac parowki w ciasto i piec w piekarniku na zloty kolor (ok. 220
stopni).
Mozna parowki owinac plastrem sera, co znacznie podwyzszy walory smakowe,
jednakze ser lubi wyplywac. Mozna tez na parowki polozyc po plasterku sera.
Podawac z keczupem lub majonezem lub musztarda, jak kto lubi!
pozdrawiam spontan
|