« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2007-02-08 11:16:54
Temat: pęka biała kiełbasaw jaki sposób , można temu zapobiec, w czasie gotowania ?
Pozdrawiam
dwaKa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2007-02-08 11:37:19
Temat: Re: pęka biała kiełbasaOn 8 Lut, 12:16, "dwaKa" wrote:
> w jaki sposób , można temu zapobiec, w czasie gotowania ?
Nie wiem, jak gotujesz.
Ja wrzucam zawsze na wrzątek i jeszcze nigdy nie miałam takiego
efektu.
Robię tak od czasu, jak mi jeden masaż poradził gotować tak wszystkie
wędliny.
--
Pozdrawiam :)
JM
http://www.bykom-stop.avx.pl/index.html ; http://ortografia.pl/
Bezpieczny wolontariat (Nobel?): http://www.fah.pooh.priv.pl/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2007-02-08 11:38:41
Temat: Re: pęka biała kiełbasaOn 8 Lut, 12:16, "dwaKa" wrote:
> w jaki sposób , można temu zapobiec, w czasie gotowania ?
Nie wiem, jak gotujesz.
Ja wrzucam zawsze na wrzątek i jeszcze nigdy nie miałam takiego
efektu.
Robię tak od czasu, jak mi jeden masarz poradził gotować tak wszystkie
wędliny.
--
Pozdrawiam :)
JM
http://www.bykom-stop.avx.pl/index.html ; http://ortografia.pl/
Bezpieczny wolontariat (Nobel?): http://www.fah.pooh.priv.pl/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2007-02-08 11:45:28
Temat: Re: pęka biała kiełbasa
Użytkownik "JaMyszka" <f...@g...com> napisał w wiadomości
news:1170934721.201967.114280@k78g2000cwa.googlegrou
ps.com...
Nie wiem, jak gotujesz.
Ja wrzucam zawsze na wrzątek i jeszcze nigdy nie miałam takiego
efektu.
Robię tak od czasu, jak mi jeden masarz poradził gotować tak wszystkie
wędliny.
Pozdrawiam :)
JM
http://www.bykom-stop.avx.pl/index.html ; http://ortografia.pl/
Bezpieczny wolontariat (Nobel?): http://www.fah.pooh.priv.pl/
Robiłem zawsze odwrotnie, do zimnej wody i b.powoli podgrzewałem. Prawie
zawsze mi pękało. Spróbuję Twoją metodą. Zobaczymy. Dzięki.
dwaKa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2007-02-08 11:58:10
Temat: Re: pęka biała kiełbasadwaKa napisał(a):
> Użytkownik "JaMyszka" <f...@g...com>
> Nie wiem, jak gotujesz.
> Ja wrzucam zawsze na wrzątek i jeszcze nigdy nie miałam takiego
> efektu.
> Robię tak od czasu, jak mi jeden masarz poradził gotować tak wszystkie
> wędliny.
> Robiłem zawsze odwrotnie, do zimnej wody i b.powoli podgrzewałem. Prawie
> zawsze mi pękało. Spróbuję Twoją metodą. Zobaczymy. Dzięki.
> dwaKa
To nie metoda gotowania a sposób nabicia flaka sie liczy, widocznie twój
masarz nabija zbyt ściśle kiełbase.
--
pozdr. Jerzy
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2007-02-08 12:23:16
Temat: Re: pęka biała kiełbasa
"dwaKa" <b...@i...pl> wrote in message
news:eqf0s7$6h0$1@atlantis.news.tpi.pl...
>w jaki sposób , można temu zapobiec, w czasie gotowania ?
> Pozdrawiam
> dwaKa
Ponakłuwać widelcem, gotować powoli i na wolnym ogniu.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
7. Data: 2007-02-08 12:32:40
Temat: Re: pęka biała kiełbasa
Użytkownik "JaMyszka" <f...@g...com> napisał w wiadomości
news:1170934721.201967.114280@k78g2000cwa.googlegrou
ps.com...
Nie wiem, jak gotujesz.
Ja wrzucam zawsze na wrzątek i jeszcze nigdy nie miałam takiego efektu.
Robię tak od czasu, jak mi jeden masarz poradził gotować tak wszystkie
wędliny.
Pozdrawiam :)
JM
NIE PĘKŁO !!!!!!!!
Dziękuje i pozdrawiam
dwaKa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
8. Data: 2007-02-08 12:41:46
Temat: Re: pęka biała kiełbasaPoprostu trzeba bardzo wolno gotować, na małym ogniu i juz cała
sztuka, a widelcem nie dziob bo wszystko z niej wypłynie i bedziesz
miał suszka.
.................
macieko
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
9. Data: 2007-02-08 12:44:24
Temat: Re: pęka biała kiełbasa
Ja ostatnio jak wzielam goraca kapiel to potem patrzac w lustro
widzialam ze z tylu ponizej pasa mam olbrzymie pekniecie.Na dodatek moj
chlopak mowi ze pomiedzy nogami to mam jeszcze jedno pekniecie ale ja
tam nie zagladam bo to grzech. pOWIEDZCIE CO MAM ZROBIC Z TYMI
PEKNIECIAMI?
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
10. Data: 2007-02-08 13:01:29
Temat: Re: pęka biała kiełbasa
Użytkownik "dwaKa" <b...@i...pl> napisał w wiadomości
news:eqf0s7$6h0$1@atlantis.news.tpi.pl...
> w jaki sposób , można temu zapobiec, w czasie gotowania ?
> Pozdrawiam
> dwaKa
Bo bialej kielbasy sie nie gotuje tylko parzy.
Zreszta w sklepach wystepuje pod nazwami "biala surowa", "biala parzona".
Surowa biala wrzucasz do wrzatku i pilnujesz, zeby woda sie nie zagotowala,
tzn w momencie jak ma sie zagotowac to wylaczasz gaz. W tej wodzie ma zostac
az do ostygniecia. /Chyba, ze zaraz do konsumpcji, to trzeba odczekac, az
sie "zaparzy"./
Pozdrawiam
MarekF
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |