« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-02-22 12:31:03
Temat: pesto genovese......No wlasnie, kupilem sobie sloiczek i myslalem ze zrobie cos ciekawego. A
tu nic. W internecie same przepisy w stylu wez_sos_pesto/sam_sobie_go_zrob a
nastepnie zjedz z makaronem. Moze jakis pomysl, co moznaby zrobic innego?
Milego dnia,
Mikolaj
--
Archiwum grupy http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-02-22 15:42:56
Temat: Re: pesto genovese...
Uzytkownik <M...@n...com> napisal w wiadomosci
news:FB4F51546C1BD311A3520008C7089AB801BB6019@waeis0
1nok...
> ...No wlasnie, kupilem sobie sloiczek i myslalem ze zrobie cos ciekawego.
A
> tu nic. W internecie same przepisy w stylu wez_sos_pesto/sam_sobie_go_zrob
a
> nastepnie zjedz z makaronem. Moze jakis pomysl, co moznaby zrobic innego?
>
> Milego dnia,
>
> Mikolaj
> --
> Archiwum grupy http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
Widzialem ostatnio pieczarki faszerowane pesto i wydaje mi sie
moga byc dobre
pozdr.Alex
s...@i...pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-02-22 17:04:26
Temat: Re: pesto genovese...
>...No wlasnie, kupilem sobie sloiczek i myslalem ze zrobie cos ciekawego. A
>tu nic. W internecie same przepisy w stylu wez_sos_pesto/sam_sobie_go_zrob a
>nastepnie zjedz z makaronem. Moze jakis pomysl, co moznaby zrobic innego?
>
>Milego dnia,
>
>Mikolaj
Poniewaz samo pesto ma bardzo intensywny smak i zapach, nie ma co
dodawac za duzo, bo przydusi inne smaki. Dobry jest twarozek
jakis z dodatkiem onego , troche dodac do sosu bolognese, takich
roznych wloskich i pseudo wloskich dan i tam, gdzie trzeba
bazylii. Ja sama kiedys robilam pesto i wychodzilo fest mocne!
Krysia
K.T. - starannie opakowana
-----= Posted via Newsfeeds.Com, Uncensored Usenet News =-----
http://www.newsfeeds.com - The #1 Newsgroup Service in the World!
-----== Over 80,000 Newsgroups - 16 Different Servers! =-----
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-02-22 17:08:27
Temat: Re: pesto genovese...Ja smaze lub grilluje piers kurza, nastepnie smaruje jedna strone pesto,
przykrywam plastrem sera i smaze, az sie ser rozpusci.
MB
MalaM wrote:
>
> Ja smaruje cienka warstwa pesto plat lososia, zawijam w folie i do pieca
> Pyszne z pieczonymi kartofelkami
> MalaM
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-02-22 17:29:36
Temat: Re: pesto genovese...M...@n...com wrote:
>
> ...No wlasnie, kupilem sobie sloiczek i myslalem ze zrobie cos ciekawego. A
> tu nic. W internecie same przepisy w stylu wez_sos_pesto/sam_sobie_go_zrob a
> nastepnie zjedz z makaronem. Moze jakis pomysl, co moznaby zrobic innego?
no to kiepsko szukales:
http://www.thermador.com/recipes/pesto.cfm
http://idunno4recipes.com/KitchenGuide/Pesto.htm
http://soar.berkeley.edu/recipes/pesto/ - pesto recipes (wyszukiwarka,
niestety nie wiem jak dziala i czy wyszukuje cos sensownego bo chwilowo
byla zbyt zajeta, zeby zrealizowac moje zapytanie...)
http://www.chilipaper.com/FRecipes/Fsides/Fveggies/t
omato_garlic___pesto_omelet.htm
http://www.nicholaspiramal.com/recipes/cornpesto.htm
itd. itd.
wiekszosc stron znalezionych przez google to cos sensownego, polecam.
pozniej mozesz sie podzielic pomyslami jakie znajdziesz :)
no, chyba ze zalezy ci na przepisach po polsku... ale i tak udalo mi sie
cos znalezc:
http://skrzacik.mega.com.pl/pieczarki.html - ktos wspominal o pieczarkach
:) tu jest przepis rowniez na sam sos, ale to mozna pominac :)
pat
--
Puszatkowo http://www.puszatkowo.prv.pl
PuszKKKa http://puszkkka.spinacz.pl
SPINACZ http://www.spinacz.pl/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-02-23 01:01:22
Temat: Re: pesto genovese...Ja smaruje cienka warstwa pesto plat lososia, zawijam w folie i do pieca
Pyszne z pieczonymi kartofelkami
MalaM
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |