Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!newsgate.onet.p
l!niusy.onet.pl
From: i...@p...onet.pl
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: pieczone ziemniaczki
Date: 29 Jun 2003 20:08:18 +0200
Organization: Onet.pl SA
Lines: 26
Message-ID: <4...@n...onet.pl>
References: <bd6r85$sb$1@nemesis.news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: newsgate.test.onet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: newsgate.onet.pl 1056910098 16758 192.168.240.245 (29 Jun 2003 18:08:18 GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 29 Jun 2003 18:08:18 GMT
Content-Disposition: inline
X-Mailer: http://niusy.onet.pl
X-Forwarded-For: 217.172.234.158, 213.180.130.12
X-User-Agent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 5.5; Windows 98)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:161506
Ukryj nagłówki
> : Zdarzylo mi sie to kiedys kupic - Mexican Wedges czy cos w tym
> rodzaju. Nie
> : dalo sie zjesc i wyladowalo w smietniku. Skorzaste, twarde... Moze nie
> tak to
> : przyrzadzilam? W kazdym razie nie polecam.
>
> No to mamy podobne doświadczenia. Gumowate mi to jakieś wyszło -
> obrzydliwe. Lepsze są domowe!
Tez sprobowalam tego produktu (nazywa sie Spicy Tex-Mex Wedges, produkowane
przez Aviko) i sa naprawde wysmienite, a przygotowac je jest naprawde latwo: do
rozgrzanego oleju (we frytownicy lub w garnku) wrzucamy porcje (byle nie za
duzo, bo sie ugotuja, a nie usmaza - to moglo byc przyczyna gumowatosci) i
smazymy, az uzyskaja pożądaną chrupkosc (ja lubie chrupiace, wiec trzymam
troszke dluzej). Do tego majonez, ketchup lub sosik majonezowo-ketchupowy,
czosnkowy, czy inny.. Moi znajomi zawsze domagaja sie tych ziemniaczkow -
troche ciezko je dostac, ja kupuje w Tesco. Jak nie kupie tych "spicy", to
kupuje "pieczone ziemniaczki" tez z Aviko - od "spicy" roznia sie tym, ze nie
sa przyprawione. Polecam wszystkim oba produkty jako doskonale przekaski!
Pozdrawiam
Iza
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|