Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!newsfeed.silweb.pl!polsl.gli
wice.pl!not-for-mail
From: "Danka" <d...@i...com.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: placki ziemniaczane
Date: Wed, 16 Jul 2003 13:20:07 +0200
Organization: Politechnika Slaska, Gliwice
Lines: 34
Message-ID: <bf3ccg$a6v$1@zeus.polsl.gliwice.pl>
References: <bf1c5l$knf$1@inews.gazeta.pl>
NNTP-Posting-Host: navicom.za.digi.pl
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1158
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1165
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:164781
Ukryj nagłówki
> Witam!
> Od razu przejdę do rzeczy: nie umiem i co się z tym łączy nie lubię robić
> placków ziemniaczanych ale bardzo lubię je jeść. Mój monż twierdzi że
placki
> ziemniaczane powinny być "złociste i chrupiące", jeśli chodzi o chrupiące
to
> moim rzeczywiście czasami zdarza się być chrupiącymi natomiast cały
problem
> polega na złocistym kolorze ponieważ moje wychodzą raczej brązowo - buro -
> szro - zgniło - zielone. Czy znajdzie się ktoś, kto ma przepis na placki
> ziemniaczane (zwykle, najzwyklejsze - bez żadnych tam pestek i cukinii),
> tylko żeby wyszły złociste i chrupiące jednocześnie, no mogłyby być
jeszcze
> dobre ;-)). Nie wiem może problem nie polega na złym przepisie (tym który
już
> mam), może chodzi o wykonanie, proszę więc przepis ze szczegółową
instrukcją.
> Z góry bardzo dziękuję
> Pozrowionka
> Ania
Ziemniaki trzesz ręcznie czy wjakimś robocie?
Moja mama trze ręcznie i jej placki wychodzą właśnie takie jak twoje, ja
ziemniaki miksuje w robocie i moje są złociste :) . Wydaje mi się, że to
zależy od tego ile czasu jest od przygotowania ciasta do smażenia, przecież
surowy ziemniak po prostu ciemnieje.
Danka
--
====================================================
===========
www.Polano.pl --- Twój serwis aukcyjny. Zapraszam do odwiedzin.
====================================================
===========
|