Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia płyta czy indukcja?

Grupy

Szukaj w grupach

 

płyta czy indukcja?

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 21


« poprzedni wątek następny wątek »

11. Data: 2005-09-05 07:23:51

Temat: Re: płyta czy indukcja?
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora

On Mon, 5 Sep 2005 09:06:21 +0200, "BlackMoon"
<c...@...dislike.spam.please.remove.it.from.my.email.
address.dyktator.com>
wrote:

>ha, ha
>ha
>
>
>to mo?e wyt?umacz?....
>
>w tej chwili mam d?ugi blat i jestem do tego przyzywczajony. jest du?o
>miejsca, ?eby postawi? np. roboty i inne sprz?ty... je?li b?d? mia? nierón?
>powierzchni?, raczej trudno b?dzie to zrobi?...a p?aska jest zawsze p?aska
>


Chcesz zagracic blaty w nowej kuchni??? Po to sie to wszystko
zmienia, zeby miec spokoj i wszystko zgarnac z powierzchni i
trzymac w szafkach. Slowo daje....i naprawde stawialbys robota na
plycie indukcyjnej? :P

Pierz
K.T. - starannie opakowana

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


12. Data: 2005-09-05 07:42:09

Temat: Re: płyta czy indukcja?
Od: "BlackMoon" <c...@...dislike.spam.please.remove.it.from.my.email.address.dyktator.com> szukaj wiadomości tego autora

w czasie przygotowania posiłków... heh, jestem bałaganiażem ;)


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


13. Data: 2005-09-05 21:35:48

Temat: Re: płyta czy indukcja?
Od: "Marek W." <U...@U...o.cUz.t.aU.UnosUpamU.UonUetU.UplU> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Waldemar Krzok" <w...@t...de> napisał w
wiadomości news:dfec11$sav$00$2@news.t-online.com...
> BlackMoon wrote:
> > Dzień dobry,
> >
> > w niedługim czasie chciałbym zmienić sobie kuchnię a wraz z nią i
sprzęt.
> >
> > Zastanawiam się nad płytą elektryczną lub kuchenką indukcyjną (posiadam
> > obecnie gaz, ale ze zwględu na nowe rozwiązanie, wystające palniki,
nawet te
> > nowoczesne, troszkę psują architekturę)....
>
> architektura musi być funkcjonalna w tym przypadku. Nigdy nie
> zamieniłbym gazu na cokolwiek. Przynajmniej, jeżeli chodzi o gotowanie.
> Piekarnik to inksza sprawa.
>

A ja jakbym mógł to bym zaaplikował sobie węglówke

niektóre potrawy znacznie zyskuja po ugotowaniu ich na drewnie..
a na dobra sprawe paliwa tak wiele nie idzie..

M.:))


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


14. Data: 2005-09-06 07:11:05

Temat: Re: płyta czy indukcja?
Od: "BlackMoon" <c...@...dislike.spam.please.remove.it.from.my.email.address.dyktator.com> szukaj wiadomości tego autora

przperaszam bardzo, ale odbiegamy od tematu.

moje pytanie brzmi:

czy opłaca się dopłacić trochę za indukcję - czy jest bardziej
energooszczędna niż płyta.

o gazie wspomniałem, ale jego nie będzie, więc proszę się nie gorączkować.

dziękuję.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


15. Data: 2005-09-06 21:18:14

Temat: Re: płyta czy indukcja?
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora

On Tue, 6 Sep 2005 09:11:05 +0200, "BlackMoon"
<c...@...dislike.spam.please.remove.it.from.my.email.
address.dyktator.com>
wrote:

>przperaszam bardzo, ale odbiegamy od tematu.
>
>moje pytanie brzmi:
>
>czy op?aca si? dop?aci? troch? za indukcj? - czy jest bardziej
>energooszcz?dna ni? p?yta.
>
>o gazie wspomnia?em, ale jego nie b?dzie, wi?c prosz? si? nie gor?czkowa?.
>
>dzi?kuj?.
>


Ja akurat nie mam bladego pojecia...

Pierz, co jak idzie kupic lodowke z zamrazarka (niedawno) to
najpierw patrzy czy jest szara , na cene i na klase zuzycia
energii...a czasem wrecz odwrotnie.....no to juz teraz naprawde
wiesz :PPP
K.T. - starannie opakowana

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


16. Data: 2005-09-07 08:45:57

Temat: Re: płyta czy indukcja?
Od: "BoBig" <b...@i...net.pl> szukaj wiadomości tego autora

Indukcja jest lepsza, ale do indukcji musisz mieć specjalne naczynia. Jeżeli
nie masz takich to ich zakup trzeba doliczyć do inwestycji.

BoBig



Użytkownik "BlackMoon"
<c...@...dislike.spam.please.remove.it.from.my.email.
address.dyktator.com>
napisał w wiadomości news:dfjfet$kdh$1@nemesis.news.tpi.pl...
> przperaszam bardzo, ale odbiegamy od tematu.
>
> moje pytanie brzmi:
>
> czy opłaca się dopłacić trochę za indukcję - czy jest bardziej
> energooszczędna niż płyta.
>
> o gazie wspomniałem, ale jego nie będzie, więc proszę się nie gorączkować.
>
> dziękuję.
>
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


17. Data: 2005-09-09 16:15:37

Temat: Re: płyta czy indukcja?
Od: JerzyN <0...@m...pl> szukaj wiadomości tego autora

BlackMoon napisał(a):
> w czasie przygotowania posiłków... heh, jestem bałaganiażem ;)

Raczej:
http://sjp.pwn.pl/haslo.php?id=35689
albowiem
http://sjp.pwn.pl/haslo.php?id=3317
;-)

I nie stawiaj na płycie nic co nie jest do tego celu przeznaczone. Zbyt
łatwo je zarysowac.
pozdr. Jerzy

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


18. Data: 2005-09-09 16:37:35

Temat: Re: płyta czy indukcja?
Od: Habeck Colibretto <h...@N...gazeta.pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia 07.09.2005, o godzinie 10.45.57, na pl.rec.kuchnia, BoBig napisał(a):

> Indukcja jest lepsza, ale do indukcji musisz mieć specjalne naczynia. Jeżeli
> nie masz takich to ich zakup trzeba doliczyć do inwestycji.

365+ nie są aż takie drogie. A ostatnio chyba nawet potaniały. Za 200zł
można zestaw kupić. Jak dużo je to miesięcznie za prąd będzie więcej
płacił. ;)

--
Pozdrawiam,
*Habeck*
/Każda rzecz ma dwie strony. Fanatycy widzą tylko jedną/
- Schutzbach

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


19. Data: 2005-09-09 18:32:28

Temat: Re: płyta czy indukcja?
Od: "BlackMoon" <c...@...dislike.spam.please.remove.it.from.my.email.address.dyktator.com> szukaj wiadomości tego autora

no tak... może nie niechluj...ale bałaganiarz :)


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


20. Data: 2005-09-10 16:29:14

Temat: Re: płyta czy indukcja?
Od: "xena wojownicza kucharka" <b...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

BlackMoon
<c...@...dislike.spam.please.remove.it.from.my.email.
address.dyktator.com>
napisał(a):

> przperaszam bardzo, ale odbiegamy od tematu.
>
> moje pytanie brzmi:
>
> czy opłaca się dopłacić trochę za indukcję - czy jest bardziej
> energooszczędna niż płyta.
>
> o gazie wspomniałem, ale jego nie będzie, więc proszę się nie gorączkować.
>
> dziękuję.
>
>

Z tego co wiem, to płyty indukcyjne sa bardziej enegrooszczędne. W dodatku
są w stanie przestać grzać w tym samym momencie, kiedy się je wyłączy - w
sensie, że w tym momencie przestają wydzielać ciepło. Ja osobiście posiadam
czajnik z indukcją i stwierdzam, że jest to absolutna prawda, bo gdy tylko
wyłącza się czajnik, woda przestaje bulgotać. Tak z miejsca.
Pomijając ogólnie fakt, że mam w tej chwili remont w domu, ale jak tylko po
niim trochę oszczędzę to zamierzam wymienić kuchenkę gazową (razem z gazowym
piekarnikiem, który wszystko pali) na indukcję. Garnki, fakt, trzeba dokupić
specjalne, ale moim zdaniem należy do po prostu wliczyc w koszta. A stare
mogą służyć jako miski - np. przy wyrabianiu jakiegoś ciasta, i jeszcze się
przydać, póki moga służyć.

A przy okazji to fakt, żę w większości grup dyskusynych albo ci będą gadać
nie na temat, albo zbluzgają i powiedzą, ze to ty pytasz o zbyt przyzioemne
rzeczy i że masz sobie poszukac w google

--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 . [ 2 ] . 3


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

witam po przerwie:))
cytryna vs. limonka
winogrona
tarta z jabłkami
Chutney z zielonych pomidorów

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a

zobacz wszyskie »