Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia po prostu pączki

Grupy

Szukaj w grupach

 

po prostu pączki

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 4


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2005-09-12 12:35:24

Temat: po prostu pączki
Od: "zielona" <m...@i...pl> szukaj wiadomości tego autora

Chcę się nauczyć robić pączki. Takie zwyczajne z konfiturą albo innym
nadzieniem.
Raz próbowałam i wszystko szło dobrze do momentu smażenia: z wierzchu się
spaliły, a w środku były surowe. Co mogłam zrobić źle? Za gorący tłuszcz? Ale
jak sprawdzić jego temperaturę, bo przecież chyba nie palcem...

Pomóżcie, proszę...

--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


2. Data: 2005-09-12 20:02:04

Temat: Re: po prostu pączki
Od: "Barbara K." <smilingdolphin_nospam@nospam_wp.pl> szukaj wiadomości tego autora

> Chcę się nauczyć robić pączki. Takie zwyczajne z konfiturą albo innym
> nadzieniem.
> Raz próbowałam i wszystko szło dobrze do momentu smażenia: z wierzchu się
> spaliły, a w środku były surowe. Co mogłam zrobić źle? Za gorący tłuszcz?
> Ale
> jak sprawdzić jego temperaturę, bo przecież chyba nie palcem...

To był za gorący tłuszcz, ale niestety nie mam pojecia jak sprawdzić - ja
robię na chybił-trafił. Kiedyś Babcia nauczyła mnie wrzucać do tłuszczu
kawałki ziemniaków, ale niestety nie dowiedziałam się z jakiego powodu.

Ja też chętnie się dowiem, jak uzyskać temperaturę tłuszczu odpowiednią do
smażenia pączków.

Pozdrawiam.
Barbara


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


3. Data: 2005-09-14 19:35:47

Temat: Re: po prostu pączki
Od: "Darek" <b...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

mnie babcia uczyła że do oleju trzeba dodać ok. 50 ml. spirytusu wtedy
pączki bedą oki do tej pory to się sprawdzało a jeśli chodzi o temperature
to też zawsze sprawdzam na oko rzucam na tłuszcz kawałek ciasta i jak od
razu wypłynie i jest zrumienione to oki
.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


4. Data: 2005-09-15 15:14:10

Temat: Re: po prostu pączki
Od: "dana" <d...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "zielona" <m...@i...pl> napisał w wiadomości
news:67f8.00000551.4325760b@newsgate.onet.pl...
> Chcę się nauczyć robić pączki. Takie zwyczajne z konfiturą albo innym
> nadzieniem.
> Raz próbowałam i wszystko szło dobrze do momentu smażenia: z wierzchu się
> spaliły, a w środku były surowe. Co mogłam zrobić źle? Za gorący tłuszcz?
> Ale
> jak sprawdzić jego temperaturę, bo przecież chyba nie palcem...
>
> Pomóżcie, proszę...
>
> --
> Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
ja myślę że trzeba częściej przekręcać pączki i nie smażyć na piekielnym
ogniu


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

gdzie jest Łoś Białowieszczański?
Zna ktos czeski?
Dietetycznie ciasto z oliwa ?
Co z pigwy?
Lamb in pepper sauce

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to ) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout

zobacz wszyskie »