« poprzedni wątek | następny wątek » |
21. Data: 2007-12-09 11:01:18
Temat: Re: podkładka pod rozbijanie mięsa ?Jarek P. wrote:
> Cholera... to w takim razie mam złą wiadomość. Zginąć nam
> przyjdzie, chlip...
a kto powiedział, że trzeba się poddawać szalonej konsumpcji?
http://niejedzenie.info/
--
Bogdan
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
22. Data: 2007-12-09 11:39:29
Temat: Re: podkładka pod rozbijanie mięsa ?Użytkownik "Osadnik" <o...@w...pl> napisał w wiadomości
news:fjehis$kqh$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Deskę drewnianą można myć w zmywarce nawet jak ktoś sie boi ze za dużo
> bakterii. Poważnie a mity o niszczeniu drewna... bez przesady.
z tym bym polemizował. Moja deska po jednym praniu w zmywarce rozpadła się
na tyle kawałkow z ilu była sklejona
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
23. Data: 2007-12-09 12:16:41
Temat: Re: podkładka pod rozbijanie mięsa ?Hipcio pisze:
> Użytkownik "Osadnik" <o...@w...pl> napisał w wiadomości
> news:fjehis$kqh$1@nemesis.news.tpi.pl...
>
>> Deskę drewnianą można myć w zmywarce nawet jak ktoś sie boi ze za dużo
>> bakterii. Poważnie a mity o niszczeniu drewna... bez przesady.
>
>
> z tym bym polemizował. Moja deska po jednym praniu w zmywarce rozpadła się
> na tyle kawałkow z ilu była sklejona
>
Kupić deskę z LITEGO kawałka drewna.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
24. Data: 2007-12-10 12:50:43
Temat: Re: podkładka pod rozbijanie mięsa ?
Użytkownik "magda" <y...@b...pl> napisał w wiadomości
news:fjeq08$1el$1@news.onet.pl...
> Użytkownik "Osadnik" napisał w wiadomości
> > Deskę drewnianą można myć w zmywarce nawet jak ktoś sie boi ze za dużo
> > bakterii.
>
> No nie wiem czy można... Moje drewniane deski, tłuczek, łopatka i łyżka
> włożone raz do zmywarki po wyjęciu nadawały się już tylko do wyrzcenia.
> Wszystko się porozsychało i popękało :( Od tamtej pory moje drewniane
> narzędzia kuchenne oglądają zmywarkę jedynie z zewnątrz...
> Pzdr
> magda
drewno impregnuje się olejem jadalnym i wtedy się nie zsycha i długo spełnia
swoją funkcję
--=olo=--
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
25. Data: 2007-12-10 19:36:57
Temat: Re: podkładka pod rozbijanie mięsa ?--=olo=-- pisze:
> drewno impregnuje się olejem jadalnym i wtedy się nie zsycha i długo spełnia
> swoją funkcję
Jakim, z nazwy jadalnym?
pozdr. Jerzy
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
26. Data: 2007-12-10 20:16:44
Temat: Re: podkładka pod rozbijanie mięsa ?Jerzy Nowak <0...@m...pl> napisał(a):
> --=olo=-- pisze:
> > drewno impregnuje się olejem jadalnym i wtedy się nie zsycha i długo spełnia
> > swoją funkcję
>
> Jakim, z nazwy jadalnym?
Jadalnym, zjadalnym, kuchennym, kulinarnym. Byle nie maszynowym.
Ania
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
27. Data: 2007-12-10 20:43:44
Temat: Re: podkładka pod rozbijanie mięsa ?On 9 Gru, 12:01, BoDro <b...@l...pl> wrote:
> Jarek P. wrote:
> > Cholera... to w takim razie mam złą wiadomość. Zginąć nam
> > przyjdzie, chlip...
>
> a kto powiedział, że trzeba się poddawać szalonej konsumpcji?
>
> http://niejedzenie.info/
>
Otóż;) ale ale jakby się zastanowić...nie jeść można, ale powietrze?
Ha. W nim to dopiero pełno bakterii i wirów;)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
28. Data: 2007-12-11 14:16:49
Temat: Re: podkładka pod rozbijanie mięsa ?Z pamiętnika internauty.
Własność: 'Piotrek'
Wpis z dnia 07-12-2007:
> Witam
> zawsze rodzice używali drewnianych desekale w dzisiejszych czasach -
> bakterie, salmonella itp. podobno w drewnianych dekskach mnożą się
> straszliwie.
> No ale czego użyć w zamian ? Oglądałem w sklepie ale nic nie wygląda zbytnio
> solidnie.
> Ze schabowych nie zrezygnuję ! ;)
Widziałeś wątek pt: wynalazek - pomocy? Jakieś 10 watków wyżej :)
i wniosek z niego
http://www.mango.pl/products.php?akcja=spd&dzial=0&i
d=423&poz=
--
TomaSz.
http://www.kociezycie.net
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
29. Data: 2007-12-11 22:10:07
Temat: Re: podkładka pod rozbijanie mięsa ?czeremcha pisze:
> Jerzy Nowak <0...@m...pl> napisał(a):
>
>> --=olo=-- pisze:
>>> drewno impregnuje się olejem jadalnym i wtedy się nie zsycha i długo spełnia
>>> swoją funkcję
>> Jakim, z nazwy jadalnym?
>
> Jadalnym, zjadalnym, kuchennym, kulinarnym. Byle nie maszynowym.
Tia.
Z czego sporządzonym!
Lepiej?
pozdr. wyciskająco Jerzy
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
30. Data: 2007-12-13 21:10:23
Temat: Re: podkładka pod rozbijanie mięsa ?Jerzy Nowak <0...@m...pl> napisał(a):
> Tia.
> Z czego sporządzonym!
> Lepiej?
> pozdr. wyciskająco Jerzy
Nieistotne. Ma być jadalny.
Czy olej maszynowy wyciska się z maszyn? ;-)
Ania
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |