Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!new
sfeed.tpinternet.pl!atlantis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "astoja" <a...@w...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: poledwiczki z pomaranczami
Date: Sat, 1 Nov 2003 23:15:11 +0100
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 33
Message-ID: <bo1b60$k1i$1@atlantis.news.tpi.pl>
References: <3...@w...pl>
NNTP-Posting-Host: widoknet.pl
X-Trace: atlantis.news.tpi.pl 1067724801 20530 213.77.31.106 (1 Nov 2003 22:13:21
GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Sat, 1 Nov 2003 22:13:21 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1158
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1165
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:178164
Ukryj nagłówki
pytanko masz jesszcze troszeczke??
Użytkownik "Theli" <g...@w...pl> napisał w wiadomości
news:3FA24643.E155D6CF@wp.pl...
>
> Witam,
> wczoraj postanowilam zrobic poledwiczki wieprzowe z pomaranczami wg
> przepisu z ,,Wyborczej'':
>
> http://www2.gazeta.pl/kobieta/651448,24246,5408770,P
_KOBIETA_PRZEPISY.html
> a moze
> http://www2.gazeta.pl/kobieta/651448,24246,7145162,P
_KOBIETA_PRZEPISY.html
> ? :)
> Swoja droga, ciekawe, czemu te przepisy maja roznych autorow i raz jest
> to danie glowne, a raz przystawka :) nie wazne, nie o ty chcialam pisac.
>
> Wzielam sie za robote, po czym okazalo sie, ze w domu nie ma ani kropli
> wina poza martini bianco - to byla pierwsza modyfikacja (i jak dla mnie
> - udana). Druga polegala na wlaniu soku z pomaranczy do sosu (tez sie
> nie zawiodlam). Po pokrojeniu, podsmazeniu, roztarciu czego trzeba
> nadszedl moment zapieczenia poledwiczek. Wydawalo mi sie, ze w takiej
> temperaturze ona po prostu wyschna, tym bardziej, ze moja forma do
> zapiekania byla zdecydowanie za duza w stosunku do ilosci miesa. Zatem
> zamiast zapiekac, udusilam miesko w sosie martini-pomaranczowym. Wyszlo
> super :) a jakie aromaty unosily sie po mieszkaniu :) nastepnym razem
> nie dodam jednak startej skorki z pomaranczy (sok powinien wystarczyc),
> paleta sie toto po miesie i talerzu, ani ladnie nie wyglada, ani
> specjalnie nie smakuje.
> W kazdym razie pomysl wart sprobowania. Moze macie jeszcze jakies inne
> pomysly, co mozna w nim zmienic albo czyms uzupelnic?
>
> Th.
|