Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!not-for-mail
From: "Danka" <d...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: pomożecie ?
Date: Mon, 24 Mar 2003 14:12:01 +0100
Organization: news.onet.pl
Lines: 41
Sender: d...@p...onet.pl@host-ip26-252.crowley.pl
Message-ID: <b5mvru$jb1$1@news.onet.pl>
References: <3...@n...onet.pl>
NNTP-Posting-Host: host-ip26-252.crowley.pl
X-Trace: news.onet.pl 1048511166 19809 62.111.252.26 (24 Mar 2003 13:06:06 GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 24 Mar 2003 13:06:06 GMT
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1106
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1106
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:150442
Ukryj nagłówki
Robiłam w sobotę imprezkę, 3 sałatki, z których jedna wzbudziła największy
zachwyt i ślinotok, może ci się przyda.
Ogórek świeży
seler naciowy
rzodkiewka
szczypiorek
jajka (u mnie szt 5)
kukurydza z puchy
majonez
piepsz
ogórek w półplasterki, posyp solą i odstaw na sitko - puści zbędny soczek
rzodkiewka w plasterki
seler i w kostki
jajko niezbyt drobno pokrój
Wszystko połącz, wymieszaj, dopraw i podaj gościom
Mam jeszcze jedną w zapasie, co to znika z półmiska zbyt szybko:
1/2 wędzonego kuraczka
kukurydza
ananas z puchy
średniej wielkości kapusta pekińska
majonez + jogurt
piepsz
Kroisz co się da, kapustę nie za cienko (raczej kawałeczki 1 cm : 2 cm),
mieszasz z majonezem i jogurtem (musisz dobrać proporcje, ja uwielbiam
majonez, więc jogurtu jeśli daję to minimalne ilości).
Wychodzi tego duży gar, ale to jest b. lekka sałatka, więc znika w mig.
Kapustę trzeba dodać do sałatki jak najpóźniej (najlepiej tuż przed
podaniem) by była chrupiąca. Gdy poleży w sałatce to ilość jej znacznie
zmaleje (co nie znaczy, że traci na smaku).
Powodzenia........polecam jeszcze www.mniammniam.pl
Danka
|