Data: 2012-05-18 23:02:01
Temat: Re: pora na zmiany
Od: medea <x...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2012-05-18 22:27, Ikselka pisze:
> ale i na surowo będę - przepis prosty mam, jak budowa cepa, ale pyszna
> surówka: kapustę pokroić cieniutko, posolić do smaku, dodać łyżeczkę
> cukru na pół kg kapusty (potem można dołożyć cukru, bo kapustka ma być
> słodko-słono-kwasna), wymieszać, pognieść rękami aż stanie się
> szklista, dodac oliwę lub olej, nieco białego pieprzu i sok z cytryny
> - bajka. Można dodać koperek, ale ja niczego innego nie potrzebuję w
> tej surówce. Uwielbiam taką kapustkę szczególnie do ryb smażonych.
No taki zwykły przepis to jest, ale niech będzie. Dodam pewnie startej
marchewki.
Ewa
|