« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-05-19 10:59:45
Temat: przepis na RostbefJadłem niegdyś rostbef, a że jestem kucharzem amatorem postanowiłem sobie
takowy zrobić. I tu moje pytanie, jak to zrobić? Zamierzam przygotować go
sobie z jakimś sosem. Czy mam go smażyć, czy jednak potrzebne będzie
pieczenie w piekarniku? Jakie przyprawy i jaki sos pasuje do tego.
Pozdrawiam
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2004-05-19 11:16:10
Temat: Re: przepis na RostbefIn news:c8fena$i6d$1@news.onet.pl, Przemek wrote:
> Czy mam go smażyć, czy jednak
> potrzebne będzie pieczenie w piekarniku?
Rostbef, jak sama nazwa wskazuje (ang. roast beef), jest pieczony. W
piekarniku. Li i jedynie. :-)
> Jakie przyprawy i jaki sos
> pasuje do tego.
Sos robi się z soków puszczonych przez mięso podczas pieczenia. Najłatwiej
dodać do nich po prostu mąkę i bulion (albo wodę). I jeszcze wino
(czerwone).
Hania
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-05-19 11:54:53
Temat: Re: przepis na Rostbef
Użytkownik "Hanna Burdon" <h...@n...com> napisał w wiadomości
news:c8ffj9$qh9$1@inews.gazeta.pl...
> In news:c8fena$i6d$1@news.onet.pl, Przemek wrote:
> > Czy mam go smażyć, czy jednak
> > potrzebne będzie pieczenie w piekarniku?
>
> Rostbef, jak sama nazwa wskazuje (ang. roast beef), jest pieczony. W
> piekarniku. Li i jedynie. :-)
>
A to czemu? Ja najczęściej robię z rostbefu coś co moja mama zwała brizolki.
Rostbef kroję na plastry, zbijam i smażę. Podaję ze smażoną cebulką (dużo
tej cebulki).
Pozdrówka - Agnieszka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-05-19 11:56:29
Temat: Re: przepis na Rostbefbatory wrote:
> Użytkownik "Hanna Burdon" <h...@n...com> napisał w wiadomości
> news:c8ffj9$qh9$1@inews.gazeta.pl...
>
>>In news:c8fena$i6d$1@news.onet.pl, Przemek wrote:
>>
>>>Czy mam go smażyć, czy jednak
>>>potrzebne będzie pieczenie w piekarniku?
>>
>>Rostbef, jak sama nazwa wskazuje (ang. roast beef), jest pieczony. W
>>piekarniku. Li i jedynie. :-)
>>
>
> A to czemu? Ja najczęściej robię z rostbefu coś co moja mama zwała brizolki.
> Rostbef kroję na plastry, zbijam i smażę. Podaję ze smażoną cebulką (dużo
> tej cebulki).
A dlaczego ten rostbef zmienia nazwa na bryzolki ? :-)
Ewcia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-05-19 12:00:22
Temat: Re: przepis na Rostbef
Użytkownik "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com> napisał w wiadomości
>
> A dlaczego ten rostbef zmienia nazwa na bryzolki ? :-)
>
No, pojęcia nie mam. Tak go zwała moja mama. Pozdr. - A.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-05-19 12:01:41
Temat: Re: przepis na Rostbefbatory wrote:
> Użytkownik "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com> napisał w wiadomości
>
>>A dlaczego ten rostbef zmienia nazwa na bryzolki ? :-)
>>
>
> No, pojęcia nie mam. Tak go zwała moja mama. Pozdr. - A.
IMHO pewnie dlatego ze to juz nie rostbef ;-)
Ewcia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-05-19 12:56:58
Temat: Re: przepis na Rostbef
Użytkownik "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com> napisał w wiadomości
news:40ab4ca5$0$30074$636a15ce@news.free.fr...
> batory wrote:
>
> > Użytkownik "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com> napisał w wiadomości
> >
> >>A dlaczego ten rostbef zmienia nazwa na bryzolki ? :-)
> >>
> >
> > No, pojęcia nie mam. Tak go zwała moja mama. Pozdr. - A.
>
> IMHO pewnie dlatego ze to juz nie rostbef ;-)
Ba, jest gorzej. To już nie rostbef, a jeszcze nie bryzolki ;)))
Margola
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-05-19 14:56:15
Temat: Re: przepis na Rostbef> Rostbef, jak sama nazwa wskazuje (ang. roast beef), jest pieczony. W
> piekarniku. Li i jedynie. :-)
Dzięki, zrobiłem w piekarniku i do tego sos musztardowy.
Pycha
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |