Data: 2003-12-11 20:37:47
Temat: Re: przykład diety przeciw cellulitowej
Od: "Adamo 2." <a...@c...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Hafsa" <h...@a...w.sygnaturce> napisał w wiadomości
news:br9sp5$go7$1@inews.gazeta.pl...
> Dzieki za tak wielkie poswiecenie sie dla mnie.Masz u mnie plusa duzego.
Oj tam, poświęcenie dla wszystkich, którzy "kfiatków" JK nie znają,
zapewniam Cię, że pozostałe "wykłady" są znacznie ciekawsze;)))
a oto dokończenie "wykładu":
"
Dopiero ostatnio uczeni usa doszli do wniosku, że można jeść nawet 4 jajka
dziennie z pożytkiem dla zdrowia. Uczeni amerykańscy od dawna świat
zadziwiają różnymi bezrozumnymi odkryciami i stanowiskami w sprawie.
Potrzebowali blisko 30 lat by zauważyć, że dieta Atkinsa żeczywiście
powoduje spadek wagi i może powodować ustępowanie niektórych chorób
towarzyszących otyłości a spowodowanych tą samą co otyłość wspólną
przyczyną wyższą. Najlepsze dla człowieka pożywienie, to żółtka jaj, całe
jaja, wątroba, nerki...<ciah>
Wszystkie w/w produkty są uważane przez współczesnych uczonych za produkty
dla człowieka szkodliwe i zabronione. Dlaczego zatem produkty biochmicznie
dla człowieka najlepsze są dla nauki dla człowieka niejadalnymi. "Ludzie nie
mają żadnego rozsądnego rozumu" napisał Staszic, objawem choroby rozumu jest
wiara i są poglądy. A tylko wiara i lub poglądy są wytworami umysłu ludzi od
wielu tysięcy lat. A współcześni ludzie nie są wcale mądrzejsi od swoich
przodków, a i uczeni wyjątków w tym względzie nie stanowią. Dla rozwiązania
tej kwadrastury kołą potrzebna jest wiedza, bowiem tylko człowiek wyposażony
w wiedzę nie popełnia błędów jak zauważył SOkrates. Wiedza mówi tak: żółtka
jaj i wszystkie pozostałe, wymienione wyżej produkty są najlepsze dla
człowieka pod warunkiem, że ilość równocześnie spożywanych węglowodanów
będzie wynosiła od zero pół do jednego grama na kilogram wagi ciałą na dobę,
mam na myśli wagę ciała należną. Szkody powodowane przez te faktycznie
najlepsze produkty będą największe, (pozornie, one nigdy nie szkodzą) tylko
wtedy gdy ilość spożywanych węglowodanów będzie wynosiła 35-45% w
przeliczeniu na wartość kaloryczną pożywienia.
I te produkty najlepsze nigdy nie szkodzą, ale w tych warunkach szkodzą
właśnie węglowodany, one stają się trujące. Gdy na jeden gram białka będzie
przypadało powyżej 2,5 grama tłuszczu najlepiej 3,5 dla ludzi o umiarkowanej
aktywności fizycznej i więcej tłuszczu przy ciężkiej pracy fizycznej lub
sportach wymagających długotrwałych wysiłków. Przy małej ilości węglowodanów
te produkty są dla człowieka najlepsze. Czyli produkty najlepsze pozornie
stały się najgorszymi tylko przy określonej ilości węglowodanów w diecie.
Trzeba o tym wiedzieć.
Aby wyleczyć się z nowotworu złośliwego poprostu należy nie dać mu jeść,
dlatego w chorobie nowotworowej bardziej ogranicza się spożycie węglowodanów
aż do poziomu dającego jeden dwa krzyżyki ciał ketonowych w moczu.
Węglowodany najlepiej spożywać w produktach kapustnych - kapusta biała,
włoska, brukselka, brokuły, kalafior gdyż te produkty mają (telefon)
przyczyn nowotworowych. Przed rozpoczęciem żo najlepiej będzie pojechać do
jednej z Arkadii na pobyt lub skorzystać z wizyty u lekarza optymalnego.
Wszelkie informacje jak również możliwość zakupu miesięczników optymalnych
można uzyskać w ogólnopolskim stowarzyszeniu bractw optymalnych w jaworznie
telefon 032xxxxxxxx i xxxx i uwaga warzywa kapustne można spożywać dopiero
po ustąpieniu wszystkich dolegliwości ze strony przewodu pokarmowego czyli
dla pani się nie nadają w pierwszym okresie życia. xxxxxx"
Dalej jeszcze mówi, że każdy dzień się liczy i im szybciej Pani Teresa
rozpocznie żywienie optymalne, tym większe szanse ma na poprawę stanu
zdrowia a nawet na ustąpienie choroby...
Pozdrawiam,
Adam
|