Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia przywieranie chleba do blaszki

Grupy

Szukaj w grupach

 

przywieranie chleba do blaszki

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 23


« poprzedni wątek następny wątek »

21. Data: 2010-11-06 00:36:38

Temat: Re: A co robić, żeby nie opadł z mąką kukurydzianą?
Od: "lemonka" <...@a...com> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Aicha" <b...@t...ja> napisał w wiadomości
news:iatt1b$n2r$2@news.onet.pl...
>W dniu 2010-11-04 09:59, Misiek pisze:
>
>>>>> A co robić , żeby po dodaniu mąki kukurydzianej (10%-20%) nie opadł?
>>>>> Mi opada na początku pieczenia, ale rośnie normalnie.
>>>>> Czym mniej mąki kukurydzianej tym mniej opada,
>>>>> ale dostaje fajnego żułtego koloru jak od żułtka jaj.
>>>>
>>>> Viagry dodaj... nie powinno opaść :-)
>>>
>>> Ale viagra jest niebieska i zrobi się zielony.
>>
>> żółtko by się zrobiło zielone, żułtko na pewno nie zzielenieje :-)
>> a i tak dobrze ze nie "żułdko" hehehe
>
> Dzieci teraz piszą jakoś tak dziwnie "żłótko", "dułgi" :) Może Stokrocia
> powinna w tym kierunku pójść, skoro podąża za dziecięcym instynktem.
>
Stokrocia powinna przekonać chleb, że jego opadanie jest absolutnie
nielogicznym nawykiem i że musi zaprzestać opadania w ciągu najbliższych 200
lat (I etap). Potem Stokrocia wymyśli coś nowego...

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


22. Data: 2010-11-06 03:07:36

Temat: Re: przywieranie chleba do blaszki
Od: Mateusz piąty <p...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Foremki "gumowe" kupione kiedyś w supermarketach za nieduże pieniądze (ok
10 zł za sztukę). Do tego "gumowa" stolnica którą wkładam do piekarnika
jeśli potrzebuję "nieprzywierającą" powierzchnię płaską. Niczym się tego
nie smaruje. Jest elastyczne i nie ma problemów z wyjmowaniem po
upieczeniu. Robię w nich i chleb, i pasztet i ciasto. Wszystko bez
smarowania foremki i posypywania ciasta czymkolwiek. Dopóki ich nie miałem
to chleb podsypywałem otrębami. Nie przylejał się i miał fajny spód.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


23. Data: 2010-11-08 08:11:50

Temat: Re: przywieranie chleba do blaszki
Od: "Misiek" <p...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Mateusz piąty" <p...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:5exze0lnl0w3$.1q5yvpf9s32cr$.dlg@40tude.net...
> Foremki "gumowe" kupione kiedyś w supermarketach za nieduże pieniądze (ok
> 10 zł za sztukę). Do tego "gumowa" stolnica którą wkładam do piekarnika
> jeśli potrzebuję "nieprzywierającą" powierzchnię płaską. Niczym się tego
> nie smaruje. Jest elastyczne i nie ma problemów z wyjmowaniem po
> upieczeniu. Robię w nich i chleb, i pasztet i ciasto. Wszystko bez
> smarowania foremki i posypywania ciasta czymkolwiek. Dopóki ich nie miałem
> to chleb podsypywałem otrębami. Nie przylejał się i miał fajny spód.

jesli juz to silikonowa...
wsadz sobie gume do piekarnika :-_) Zycze powodzenia :-)

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 . 2 . [ 3 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

garnik do plyty indukcyjnej
mam kłopot, proszę o pomoc
kolacja
Nabici w butelki.
[cross-post] melasa

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to ) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout

zobacz wszyskie »