Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.man.poznan.pl!news.task.gda.pl!fu-berlin.de!uni-berlin.de!12.2.148.254!not-
for-mail
From: "Dtom" <j...@s...com>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: pyszna salatka
Date: Tue, 7 May 2002 14:42:01 -0400
Lines: 42
Message-ID: <ab975r$g4f4p$1@ID-49849.news.dfncis.de>
References: <3...@n...vogel.pl> <3...@w...net>
NNTP-Posting-Host: 12.2.148.254
X-Trace: fu-berlin.de 1020796924 16923801 12.2.148.254 (16 [49849])
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2600.0000
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2600.0000
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:107001
Ukryj nagłówki
Magda, jak ten olej z pestek jest po angielsku?
"Magdalena Bassett" <m...@w...net> wrote in message
news:3CD6D7DA.758731BC@west.net...
> Jakbys jeszcze dodala oliwek, to bys miala grecka salatke - przynajmniej
> tak to sie nazywa w USA. Jest to pyszny lunch, szczegolnie podany z
> swiezym chlebem.
> MB
>
> Basia wrote:
> >
> > Witajcie
> >
> > Wpadlam tak na chwilke, bo musze sie z Wami podzielic moim dzisiejszym
> > kolacyjnym pomyslem.
> > Twardo sie odchudzam poprzez rozdzielanie grup pokarmowych i zrobilam
taka
> > salatke na kolacje:
> > Na dwie bardzo glodne albo 3-4 srednio glodne osoby:
> >
> > 1/4 glowki salaty lodowej
> > 1 zielony srednio dlugi ogorek salatkowy
> > 1/2 cukinii - takiej mlodej, cienkiej jak ogorek(albo troche wiecej
ogorka)
> > 1 duzy pomidor
> > peczek szczypiorku
> > 15 dag chudego lub poltlustego twarogu(jak ktos sie nie odchudza to moze
byc
> > feta, mozarella)
> > 2 lyzki oleju z pestek winogron
> > 1 lyzka octu balsamicznego
> > sol do smaku
> >
> > Salate porwac na kawalki, ogorka i cukinie poszatkowac jak na mizerie,
> > pomidora pokroic w kostke, posiekac szczypiorek, dodac olej, ocet, sol,
> > wymieszac. Pokrojony w kostke twarog dodac do salatki, jeszcze raz
wymieszac
> > i gotowe.
> >
> > Zycze smacznego i serdecznie Wszystkich pozdrawiam
> > Basia
|