Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!news.tpi.pl!not-for-
mail
From: fghfgh <a...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: pyt/prosba nie na temat- do grupowiczów zza wielkiej wody
Date: Fri, 08 Dec 2000 11:01:37 +0100
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl
Lines: 34
Message-ID: <3...@p...onet.pl>
References: <3...@p...onet.pl> <90q8eg$6ik$1@news.tpi.pl>
Reply-To: a...@p...onet.pl
NNTP-Posting-Host: gateway2.adso.com.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-1
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: news.tpi.pl 976269585 16335 212.244.245.46 (8 Dec 2000 09:59:45 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: 8 Dec 2000 09:59:45 GMT
X-Accept-Language: en
X-Mailer: Mozilla 4.61 [en] (WinNT; I)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:38523
Ukryj nagłówki
Slavo wrote:
> Kolego
>
> Wejdz na grupe zbieraczy
Raczej kolezanko :)
Juz poslalam i tam prosbe. A w ramach przeprosin, ze nie na temat- maly
przepis. Cos dla wielbicieli ostrych potraw-najprostsza zupa czosnkowa
na swiecie.
5-6 sporych zabków czosnku
1/2 szklanki oliwy
4 szklanki wody
2 kromki drobno pokrojonego chleba
2 rozmacone jaja
natka pietruszki
sol, pieprz, papryka, curry
1/4 szklanki soku pomidorowego
Podgrzewamy oliwe i zarumieniamy w niej drobniutko posiekany czosnek.
Wrzucamy chleb i jeszcze chwile podpiekamy. Teraz dolewamy wody i
podgrzewamy na wolnym ogniu przez chwile. Wlewamy ubite jaja i mieszamy
dokladnie. Dolewamy soku pomidorowego, dosypujemy przypraw wg. uznania
( musi byc jednak bardzo ostre ) caly czas mieszajac. Zupa musi byc
goraca ale nie moze sie zagotowac! Czas przygotowania: ok 10-15 min.
Ja podaje to w malutkich miseczkach posypane swieza pietruszka i z
kromkami razowego chlebka.
Smacznego
agi
|