Data: 2003-09-23 14:58:10
Temat: Re: pytania przetworcze
Od: Ola <f...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Anna Kowalska wrote:
> Skomplikowany ale wyczerpujący, aż chce się zrobić :-))) Dziękuję
>
>
Mnie tez sie spodobal dlatego, ze taki wieloetapowy, na nalewki trzeba
czekac tak dlugo to przynajmniej niech przygotowanie troche zajmie,
bedzie wieksza motywacja.
> Może załatwią, tylko więcej ich zostawić? Olejek migdałowy łatwo
> przedawkować.
>
>
No wlasnie sie zastanawiam, bo zbyt duzo pestek spowoduje wieksze
stezenie kwasu pruskiego w nalewce. Postanowilam, ze za pierwszym razem
zrobie tak jak jest w przepisie, potem bede kombinowac, jak zdobede
wlasne doswiadczenia.
> Nie wyczerpie, ale zawsze coś się wykorzysta. Znalazłam jeszcze
> jakiś przepis na wino z głogu (robi się jak z dzikiej róży) na
> stronie
> http://wino.art.pl/frames/index2.htm Piękna stronka zresztą!
> Pewną niedogodnością pozostaje zdobycie drożdzy winiarskich w
> odmianach, powinnam się szybko za nimi rozejrzeć.
>
Rzeczywiscie ciekawa stronka. Jeszcze nie mialam czasu zajrzec do tej
mojej ksiazki i poszukac czegos z glogu, ale zrobie to i dam Ci znac.
> Pozdrawiam,
> Anka :)
Ja rowniez, Ola
|