Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.man.poznan.pl!newsfeed.tpinternet.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "Flowera" <b...@p...com>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: pytanie o nalesniki z twarogiem
Date: Thu, 14 Nov 2002 16:04:42 +0100
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 32
Message-ID: <ar0e7r$phh$1@news2.tpi.pl>
References: <ar05n8$fm1$1@news2.tpi.pl>
Reply-To: "Flowera" <b...@p...com>
NNTP-Posting-Host: 212.244.129.156
X-Trace: news2.tpi.pl 1037286461 26161 212.244.129.156 (14 Nov 2002 15:07:41 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Thu, 14 Nov 2002 15:07:41 +0000 (UTC)
X-Notice-1: This post has been postprocessed on the news.tpi.pl server.
X-Notice-2: Subject line has been filtered and leading Odp: string removed.
X-Priority: 3
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.00.2615.200
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.00.2615.200
X-Subject: Odp: pytanie o nalesniki z twarogiem
X-MSMail-Priority: Normal
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:134687
Ukryj nagłówki
Użytkownik Basia <b...@p...onet.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:ar05n8$fm1$...@n...tpi.pl...
> Moje pytanie pewnie jest kretynskie, ale niech tam, chyba mnie nie
> pogonicie.
> Chcialam mianowicie zapytac czy tobiliscie nalesniki z twarogiem odsmazane
> na patelni?
> Jako krokiety robilam nalesniki z kapusta, dla rodziny z miesem, ale jakos
> nigdy z twarogiem - ten wariant tylko na zimno.
> Jesli takie nalesniki sa jadalne, to jak przygotowujecie twarog - bo do
> nalesnikow na zimno dodaje smietane, cukier waniliowy , rodzynki.
> Moze to takich odsmazanych do twarogutrzeba dodac jajko... napiszcie
prosze
> czy cos takiego robicie.
>
>
> pozdrawiam serdecznie
> Basia
Witaj ! ojej na prawde nigdy nie jadlas nalesnikow z serem bialym na
cieplo??!!!
Ja zawsze jem nalesniki odsmazane na patelni,
nie trzeba nic dodatkowo dodawac, tzn mozna jak sie chce
do masy serowej dodac np wlasnie rodzynki ( ja jeszcze dodaje jablko tarte
cukier waniliowy i cynamon)
potem obsmazam sa super chrupiace i smaczne
acha i czasem tez z wierzchu je troszke posypuje cynamonem przed odgrzaniem
a do polania smietana z cukrem waniliowym
pychotka
|