« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2006-04-25 15:24:43
Temat: rafaelloZna ktos moze przepis na rafaello ale naprawde smakujace jak oryginal.
Najlepiej zeby masa ta w srodku nie byla robiona z maki ziemniaczanej i
normalnej i mleka itp. bo wtedy nie smakuje jak oryginal :) chyba ze
zle robie :) prosze o przepis jakis sprawdzony i naprawde dobry:)
--
.-----------Mati-----------.
(---; m...@g...mm.pl ;---)
`````````````\/`````````````
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2006-04-25 17:14:19
Temat: Re: rafaello
Uzytkownik "Mati" <m...@S...wp.pl> napisal w wiadomosci
news:Xns97B0B11FFE465mati@127.0.0.1...
> Zna ktos moze przepis na rafaello ale naprawde smakujace jak oryginal.
> Najlepiej zeby masa ta w srodku nie byla robiona z maki ziemniaczanej i
> normalnej i mleka itp. bo wtedy nie smakuje jak oryginal :) chyba ze
> zle robie :) prosze o przepis jakis sprawdzony i naprawde dobry:)
wystarczy spojrzec na skladniki wchodzace w sklad 'rafaello' i oto co mamy:
roslinny olej, cukier, mleko w proszku, ekstrakt z kokosu.
(skladniki dot. tylko masy w srodku).
-
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2006-04-25 18:13:43
Temat: Re: rafaello
Użytkownik "Chesky" <c...@c...com> napisał w wiadomości
news:e2llg3$qbj$1@nemesis.news.tpi.pl...
>
> Uzytkownik "Mati" <m...@S...wp.pl> napisal w wiadomosci
> news:Xns97B0B11FFE465mati@127.0.0.1...
>> Zna ktos moze przepis na rafaello ale naprawde smakujace jak oryginal.
>> Najlepiej zeby masa ta w srodku nie byla robiona z maki ziemniaczanej i
>> normalnej i mleka itp. bo wtedy nie smakuje jak oryginal :) chyba ze
>> zle robie :) prosze o przepis jakis sprawdzony i naprawde dobry:)
>
> wystarczy spojrzec na skladniki wchodzace w sklad 'rafaello' i oto co
> mamy:
> roslinny olej, cukier, mleko w proszku, ekstrakt z kokosu.
> (skladniki dot. tylko masy w srodku).
>
0,5 litra śmietany 30% (w wersji light może być 18%) podgrzewamy lekko w
garnuszku rozpuszczając w niej 2 białe czekolady Milka (po wyprobowaniu paru
gatunków, ma ona najbardziej do oryginału zbliżony smak). Po rozpuszczeniu
smietankę studzimy w lodówce a potem ubijamy w niej 2-3 Śnieżki w proszku
( najlepiej Dr Oetkera). Dodajemy olejek migdałowy i ok 20 dkg kokosu.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2006-04-25 18:51:02
Temat: Re: rafaelloUżytkownik "HaNo" <z...@n...pl> napisał w wiadomości
news:e2lp0e$62l$1@nemesis.news.tpi.pl...
>
> Użytkownik "Chesky" <c...@c...com> napisał w wiadomości
> news:e2llg3$qbj$1@nemesis.news.tpi.pl...
>>
>> Uzytkownik "Mati" <m...@S...wp.pl> napisal w wiadomosci
>> news:Xns97B0B11FFE465mati@127.0.0.1...
>>> Zna ktos moze przepis na rafaello ale naprawde smakujace jak oryginal.
>>> Najlepiej zeby masa ta w srodku nie byla robiona z maki ziemniaczanej i
>>> normalnej i mleka itp. bo wtedy nie smakuje jak oryginal :) chyba ze
>>> zle robie :) prosze o przepis jakis sprawdzony i naprawde dobry:)
>>
>> wystarczy spojrzec na skladniki wchodzace w sklad 'rafaello' i oto co
>> mamy:
>> roslinny olej, cukier, mleko w proszku, ekstrakt z kokosu.
>> (skladniki dot. tylko masy w srodku).
>>
> 0,5 litra śmietany 30% (w wersji light może być 18%) podgrzewamy lekko w
> garnuszku rozpuszczając w niej 2 białe czekolady Milka (po wyprobowaniu
> paru gatunków, ma ona najbardziej do oryginału zbliżony smak). Po
> rozpuszczeniu smietankę studzimy w lodówce a potem ubijamy w niej 2-3
> Śnieżki w proszku ( najlepiej Dr Oetkera). Dodajemy olejek migdałowy i ok
> 20 dkg kokosu.
A może koksu?
Q
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2006-04-26 18:40:48
Temat: Re: rafaello
Użytkownik "Qrczak" <q...@g...pl> napisał w wiadomości
news:e2lqvo$aop$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Użytkownik "HaNo" <z...@n...pl> napisał w wiadomości
> news:e2lp0e$62l$1@nemesis.news.tpi.pl...
>>
>> Użytkownik "Chesky" <c...@c...com> napisał w wiadomości
>> news:e2llg3$qbj$1@nemesis.news.tpi.pl...
>>>
>>> Uzytkownik "Mati" <m...@S...wp.pl> napisal w wiadomosci
>>> news:Xns97B0B11FFE465mati@127.0.0.1...
>>>> Zna ktos moze przepis na rafaello ale naprawde smakujace jak oryginal.
>>>> Najlepiej zeby masa ta w srodku nie byla robiona z maki ziemniaczanej i
>>>> normalnej i mleka itp. bo wtedy nie smakuje jak oryginal :) chyba ze
>>>> zle robie :) prosze o przepis jakis sprawdzony i naprawde dobry:)
>>>
>>> wystarczy spojrzec na skladniki wchodzace w sklad 'rafaello' i oto co
>>> mamy:
>>> roslinny olej, cukier, mleko w proszku, ekstrakt z kokosu.
>>> (skladniki dot. tylko masy w srodku).
>>>
>> 0,5 litra śmietany 30% (w wersji light może być 18%) podgrzewamy lekko w
>> garnuszku rozpuszczając w niej 2 białe czekolady Milka (po wyprobowaniu
>> paru gatunków, ma ona najbardziej do oryginału zbliżony smak). Po
>> rozpuszczeniu smietankę studzimy w lodówce a potem ubijamy w niej 2-3
>> Śnieżki w proszku ( najlepiej Dr Oetkera). Dodajemy olejek migdałowy i ok
>> 20 dkg kokosu.
>
> A może koksu?
>
> Q
20 dkg?
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2006-04-26 19:49:45
Temat: Re: rafaelloUżytkownik "HaNo" <z...@n...pl> napisał w wiadomości
news:e2oev8$58e$1@nemesis.news.tpi.pl...
>
> Użytkownik "Qrczak" <q...@g...pl> napisał w wiadomości
> news:e2lqvo$aop$1@nemesis.news.tpi.pl...
>> Użytkownik "HaNo" <z...@n...pl> napisał w wiadomości
>> news:e2lp0e$62l$1@nemesis.news.tpi.pl...
>>>Dodajemy olejek migdałowy i ok 20 dkg kokosu.
>>
>> A może koksu?
>>
>> Q
> 20 dkg?
Polecam zaglądnięcie do Słowniku Języku Polskiemu ;-)
Q
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
7. Data: 2006-04-27 20:25:24
Temat: Re: rafaello
Użytkownik "Qrczak" <q...@g...pl> napisał w wiadomości
news:e2oipq$efm$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Użytkownik "HaNo" <z...@n...pl> napisał w wiadomości
> news:e2oev8$58e$1@nemesis.news.tpi.pl...
>>
>> Użytkownik "Qrczak" <q...@g...pl> napisał w wiadomości
>> news:e2lqvo$aop$1@nemesis.news.tpi.pl...
>>> Użytkownik "HaNo" <z...@n...pl> napisał w wiadomości
>>> news:e2lp0e$62l$1@nemesis.news.tpi.pl...
>
>>>>Dodajemy olejek migdałowy i ok 20 dkg kokosu.
>>>
>>> A może koksu?
>>>
>>> Q
>> 20 dkg?
>
> Polecam zaglądnięcie do Słowniku Języku Polskiemu ;-)
No właśnie http://sjp.pwn.pl/haslo.php?id=24359 (..."m IV, D. -u a. -a, Ms.
~sie; lm M. -y...")
ale jeśli się upierasz niech będzie 20 dkg wiórków kokosowych
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |