Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia rafaello

Grupy

Szukaj w grupach

 

rafaello

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 7


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2006-04-25 15:24:43

Temat: rafaello
Od: Mati <m...@S...wp.pl> szukaj wiadomości tego autora

Zna ktos moze przepis na rafaello ale naprawde smakujace jak oryginal.
Najlepiej zeby masa ta w srodku nie byla robiona z maki ziemniaczanej i
normalnej i mleka itp. bo wtedy nie smakuje jak oryginal :) chyba ze
zle robie :) prosze o przepis jakis sprawdzony i naprawde dobry:)

--
.-----------Mati-----------.
(---; m...@g...mm.pl ;---)
`````````````\/`````````````

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


2. Data: 2006-04-25 17:14:19

Temat: Re: rafaello
Od: "Chesky" <c...@c...com> szukaj wiadomości tego autora


Uzytkownik "Mati" <m...@S...wp.pl> napisal w wiadomosci
news:Xns97B0B11FFE465mati@127.0.0.1...
> Zna ktos moze przepis na rafaello ale naprawde smakujace jak oryginal.
> Najlepiej zeby masa ta w srodku nie byla robiona z maki ziemniaczanej i
> normalnej i mleka itp. bo wtedy nie smakuje jak oryginal :) chyba ze
> zle robie :) prosze o przepis jakis sprawdzony i naprawde dobry:)

wystarczy spojrzec na skladniki wchodzace w sklad 'rafaello' i oto co mamy:
roslinny olej, cukier, mleko w proszku, ekstrakt z kokosu.
(skladniki dot. tylko masy w srodku).

-


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


3. Data: 2006-04-25 18:13:43

Temat: Re: rafaello
Od: "HaNo" <z...@n...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Chesky" <c...@c...com> napisał w wiadomości
news:e2llg3$qbj$1@nemesis.news.tpi.pl...
>
> Uzytkownik "Mati" <m...@S...wp.pl> napisal w wiadomosci
> news:Xns97B0B11FFE465mati@127.0.0.1...
>> Zna ktos moze przepis na rafaello ale naprawde smakujace jak oryginal.
>> Najlepiej zeby masa ta w srodku nie byla robiona z maki ziemniaczanej i
>> normalnej i mleka itp. bo wtedy nie smakuje jak oryginal :) chyba ze
>> zle robie :) prosze o przepis jakis sprawdzony i naprawde dobry:)
>
> wystarczy spojrzec na skladniki wchodzace w sklad 'rafaello' i oto co
> mamy:
> roslinny olej, cukier, mleko w proszku, ekstrakt z kokosu.
> (skladniki dot. tylko masy w srodku).
>
0,5 litra śmietany 30% (w wersji light może być 18%) podgrzewamy lekko w
garnuszku rozpuszczając w niej 2 białe czekolady Milka (po wyprobowaniu paru
gatunków, ma ona najbardziej do oryginału zbliżony smak). Po rozpuszczeniu
smietankę studzimy w lodówce a potem ubijamy w niej 2-3 Śnieżki w proszku
( najlepiej Dr Oetkera). Dodajemy olejek migdałowy i ok 20 dkg kokosu.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


4. Data: 2006-04-25 18:51:02

Temat: Re: rafaello
Od: "Qrczak" <q...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "HaNo" <z...@n...pl> napisał w wiadomości
news:e2lp0e$62l$1@nemesis.news.tpi.pl...
>
> Użytkownik "Chesky" <c...@c...com> napisał w wiadomości
> news:e2llg3$qbj$1@nemesis.news.tpi.pl...
>>
>> Uzytkownik "Mati" <m...@S...wp.pl> napisal w wiadomosci
>> news:Xns97B0B11FFE465mati@127.0.0.1...
>>> Zna ktos moze przepis na rafaello ale naprawde smakujace jak oryginal.
>>> Najlepiej zeby masa ta w srodku nie byla robiona z maki ziemniaczanej i
>>> normalnej i mleka itp. bo wtedy nie smakuje jak oryginal :) chyba ze
>>> zle robie :) prosze o przepis jakis sprawdzony i naprawde dobry:)
>>
>> wystarczy spojrzec na skladniki wchodzace w sklad 'rafaello' i oto co
>> mamy:
>> roslinny olej, cukier, mleko w proszku, ekstrakt z kokosu.
>> (skladniki dot. tylko masy w srodku).
>>
> 0,5 litra śmietany 30% (w wersji light może być 18%) podgrzewamy lekko w
> garnuszku rozpuszczając w niej 2 białe czekolady Milka (po wyprobowaniu
> paru gatunków, ma ona najbardziej do oryginału zbliżony smak). Po
> rozpuszczeniu smietankę studzimy w lodówce a potem ubijamy w niej 2-3
> Śnieżki w proszku ( najlepiej Dr Oetkera). Dodajemy olejek migdałowy i ok
> 20 dkg kokosu.

A może koksu?

Q


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


5. Data: 2006-04-26 18:40:48

Temat: Re: rafaello
Od: "HaNo" <z...@n...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Qrczak" <q...@g...pl> napisał w wiadomości
news:e2lqvo$aop$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Użytkownik "HaNo" <z...@n...pl> napisał w wiadomości
> news:e2lp0e$62l$1@nemesis.news.tpi.pl...
>>
>> Użytkownik "Chesky" <c...@c...com> napisał w wiadomości
>> news:e2llg3$qbj$1@nemesis.news.tpi.pl...
>>>
>>> Uzytkownik "Mati" <m...@S...wp.pl> napisal w wiadomosci
>>> news:Xns97B0B11FFE465mati@127.0.0.1...
>>>> Zna ktos moze przepis na rafaello ale naprawde smakujace jak oryginal.
>>>> Najlepiej zeby masa ta w srodku nie byla robiona z maki ziemniaczanej i
>>>> normalnej i mleka itp. bo wtedy nie smakuje jak oryginal :) chyba ze
>>>> zle robie :) prosze o przepis jakis sprawdzony i naprawde dobry:)
>>>
>>> wystarczy spojrzec na skladniki wchodzace w sklad 'rafaello' i oto co
>>> mamy:
>>> roslinny olej, cukier, mleko w proszku, ekstrakt z kokosu.
>>> (skladniki dot. tylko masy w srodku).
>>>
>> 0,5 litra śmietany 30% (w wersji light może być 18%) podgrzewamy lekko w
>> garnuszku rozpuszczając w niej 2 białe czekolady Milka (po wyprobowaniu
>> paru gatunków, ma ona najbardziej do oryginału zbliżony smak). Po
>> rozpuszczeniu smietankę studzimy w lodówce a potem ubijamy w niej 2-3
>> Śnieżki w proszku ( najlepiej Dr Oetkera). Dodajemy olejek migdałowy i ok
>> 20 dkg kokosu.
>
> A może koksu?
>
> Q
20 dkg?


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


6. Data: 2006-04-26 19:49:45

Temat: Re: rafaello
Od: "Qrczak" <q...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "HaNo" <z...@n...pl> napisał w wiadomości
news:e2oev8$58e$1@nemesis.news.tpi.pl...
>
> Użytkownik "Qrczak" <q...@g...pl> napisał w wiadomości
> news:e2lqvo$aop$1@nemesis.news.tpi.pl...
>> Użytkownik "HaNo" <z...@n...pl> napisał w wiadomości
>> news:e2lp0e$62l$1@nemesis.news.tpi.pl...

>>>Dodajemy olejek migdałowy i ok 20 dkg kokosu.
>>
>> A może koksu?
>>
>> Q
> 20 dkg?

Polecam zaglądnięcie do Słowniku Języku Polskiemu ;-)

Q

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


7. Data: 2006-04-27 20:25:24

Temat: Re: rafaello
Od: "HaNo" <z...@n...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Qrczak" <q...@g...pl> napisał w wiadomości
news:e2oipq$efm$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Użytkownik "HaNo" <z...@n...pl> napisał w wiadomości
> news:e2oev8$58e$1@nemesis.news.tpi.pl...
>>
>> Użytkownik "Qrczak" <q...@g...pl> napisał w wiadomości
>> news:e2lqvo$aop$1@nemesis.news.tpi.pl...
>>> Użytkownik "HaNo" <z...@n...pl> napisał w wiadomości
>>> news:e2lp0e$62l$1@nemesis.news.tpi.pl...
>
>>>>Dodajemy olejek migdałowy i ok 20 dkg kokosu.
>>>
>>> A może koksu?
>>>
>>> Q
>> 20 dkg?
>
> Polecam zaglądnięcie do Słowniku Języku Polskiemu ;-)

No właśnie http://sjp.pwn.pl/haslo.php?id=24359 (..."m IV, D. -u a. -a, Ms.
~sie; lm M. -y...")
ale jeśli się upierasz niech będzie 20 dkg wiórków kokosowych


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Żabka - znacie ten sklep? A to znacie?
dobra ziarnista kawa WANTED :)
salatka szopska
[P] Makaron z sosem bazyliowo-miodowym ze śmietaną
Jak kania pragnąca DŻDŻU...

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to ) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout

zobacz wszyskie »