Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.internetia.pl!newsfeed.tpintern
et.pl!atlantis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "HaNo" <z...@n...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: rafaello
Date: Tue, 25 Apr 2006 20:13:43 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 23
Message-ID: <e2lp0e$62l$1@nemesis.news.tpi.pl>
References: <X...@1...0.0.1> <e2llg3$qbj$1@nemesis.news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: acsl123.neoplus.adsl.tpnet.pl
X-Trace: nemesis.news.tpi.pl 1145988942 6229 83.11.39.123 (25 Apr 2006 18:15:42 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Tue, 25 Apr 2006 18:15:42 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.2869
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.2869
X-RFC2646: Format=Flowed; Original
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:267172
Ukryj nagłówki
Użytkownik "Chesky" <c...@c...com> napisał w wiadomości
news:e2llg3$qbj$1@nemesis.news.tpi.pl...
>
> Uzytkownik "Mati" <m...@S...wp.pl> napisal w wiadomosci
> news:Xns97B0B11FFE465mati@127.0.0.1...
>> Zna ktos moze przepis na rafaello ale naprawde smakujace jak oryginal.
>> Najlepiej zeby masa ta w srodku nie byla robiona z maki ziemniaczanej i
>> normalnej i mleka itp. bo wtedy nie smakuje jak oryginal :) chyba ze
>> zle robie :) prosze o przepis jakis sprawdzony i naprawde dobry:)
>
> wystarczy spojrzec na skladniki wchodzace w sklad 'rafaello' i oto co
> mamy:
> roslinny olej, cukier, mleko w proszku, ekstrakt z kokosu.
> (skladniki dot. tylko masy w srodku).
>
0,5 litra śmietany 30% (w wersji light może być 18%) podgrzewamy lekko w
garnuszku rozpuszczając w niej 2 białe czekolady Milka (po wyprobowaniu paru
gatunków, ma ona najbardziej do oryginału zbliżony smak). Po rozpuszczeniu
smietankę studzimy w lodówce a potem ubijamy w niej 2-3 Śnieżki w proszku
( najlepiej Dr Oetkera). Dodajemy olejek migdałowy i ok 20 dkg kokosu.
|