Data: 2006-04-26 18:40:48
Temat: Re: rafaello
Od: "HaNo" <z...@n...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Qrczak" <q...@g...pl> napisał w wiadomości
news:e2lqvo$aop$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Użytkownik "HaNo" <z...@n...pl> napisał w wiadomości
> news:e2lp0e$62l$1@nemesis.news.tpi.pl...
>>
>> Użytkownik "Chesky" <c...@c...com> napisał w wiadomości
>> news:e2llg3$qbj$1@nemesis.news.tpi.pl...
>>>
>>> Uzytkownik "Mati" <m...@S...wp.pl> napisal w wiadomosci
>>> news:Xns97B0B11FFE465mati@127.0.0.1...
>>>> Zna ktos moze przepis na rafaello ale naprawde smakujace jak oryginal.
>>>> Najlepiej zeby masa ta w srodku nie byla robiona z maki ziemniaczanej i
>>>> normalnej i mleka itp. bo wtedy nie smakuje jak oryginal :) chyba ze
>>>> zle robie :) prosze o przepis jakis sprawdzony i naprawde dobry:)
>>>
>>> wystarczy spojrzec na skladniki wchodzace w sklad 'rafaello' i oto co
>>> mamy:
>>> roslinny olej, cukier, mleko w proszku, ekstrakt z kokosu.
>>> (skladniki dot. tylko masy w srodku).
>>>
>> 0,5 litra śmietany 30% (w wersji light może być 18%) podgrzewamy lekko w
>> garnuszku rozpuszczając w niej 2 białe czekolady Milka (po wyprobowaniu
>> paru gatunków, ma ona najbardziej do oryginału zbliżony smak). Po
>> rozpuszczeniu smietankę studzimy w lodówce a potem ubijamy w niej 2-3
>> Śnieżki w proszku ( najlepiej Dr Oetkera). Dodajemy olejek migdałowy i ok
>> 20 dkg kokosu.
>
> A może koksu?
>
> Q
20 dkg?
|