Path: news-archive.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!newsfeed.pionier.net
.pl!news.nask.pl!news.nask.org.pl!newsfeed.tpinternet.pl!atlantis.news.tpi.pl!n
ews.tpi.pl!not-for-mail
From: "HaNo" <z...@n...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: rafaello
Date: Wed, 26 Apr 2006 20:40:48 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 34
Message-ID: <e2oev8$58e$1@nemesis.news.tpi.pl>
References: <X...@1...0.0.1> <e2llg3$qbj$1@nemesis.news.tpi.pl>
<e2lp0e$62l$1@nemesis.news.tpi.pl> <e2lqvo$aop$1@nemesis.news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: acti24.neoplus.adsl.tpnet.pl
X-Trace: nemesis.news.tpi.pl 1146076968 5390 83.11.62.24 (26 Apr 2006 18:42:48 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Wed, 26 Apr 2006 18:42:48 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.2869
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.2869
X-RFC2646: Format=Flowed; Response
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:267418
Ukryj nagłówki
Użytkownik "Qrczak" <q...@g...pl> napisał w wiadomości
news:e2lqvo$aop$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Użytkownik "HaNo" <z...@n...pl> napisał w wiadomości
> news:e2lp0e$62l$1@nemesis.news.tpi.pl...
>>
>> Użytkownik "Chesky" <c...@c...com> napisał w wiadomości
>> news:e2llg3$qbj$1@nemesis.news.tpi.pl...
>>>
>>> Uzytkownik "Mati" <m...@S...wp.pl> napisal w wiadomosci
>>> news:Xns97B0B11FFE465mati@127.0.0.1...
>>>> Zna ktos moze przepis na rafaello ale naprawde smakujace jak oryginal.
>>>> Najlepiej zeby masa ta w srodku nie byla robiona z maki ziemniaczanej i
>>>> normalnej i mleka itp. bo wtedy nie smakuje jak oryginal :) chyba ze
>>>> zle robie :) prosze o przepis jakis sprawdzony i naprawde dobry:)
>>>
>>> wystarczy spojrzec na skladniki wchodzace w sklad 'rafaello' i oto co
>>> mamy:
>>> roslinny olej, cukier, mleko w proszku, ekstrakt z kokosu.
>>> (skladniki dot. tylko masy w srodku).
>>>
>> 0,5 litra śmietany 30% (w wersji light może być 18%) podgrzewamy lekko w
>> garnuszku rozpuszczając w niej 2 białe czekolady Milka (po wyprobowaniu
>> paru gatunków, ma ona najbardziej do oryginału zbliżony smak). Po
>> rozpuszczeniu smietankę studzimy w lodówce a potem ubijamy w niej 2-3
>> Śnieżki w proszku ( najlepiej Dr Oetkera). Dodajemy olejek migdałowy i ok
>> 20 dkg kokosu.
>
> A może koksu?
>
> Q
20 dkg?
|