Data: 2006-04-25 18:51:02
Temat: Re: rafaello
Od: "Qrczak" <q...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "HaNo" <z...@n...pl> napisał w wiadomości
news:e2lp0e$62l$1@nemesis.news.tpi.pl...
>
> Użytkownik "Chesky" <c...@c...com> napisał w wiadomości
> news:e2llg3$qbj$1@nemesis.news.tpi.pl...
>>
>> Uzytkownik "Mati" <m...@S...wp.pl> napisal w wiadomosci
>> news:Xns97B0B11FFE465mati@127.0.0.1...
>>> Zna ktos moze przepis na rafaello ale naprawde smakujace jak oryginal.
>>> Najlepiej zeby masa ta w srodku nie byla robiona z maki ziemniaczanej i
>>> normalnej i mleka itp. bo wtedy nie smakuje jak oryginal :) chyba ze
>>> zle robie :) prosze o przepis jakis sprawdzony i naprawde dobry:)
>>
>> wystarczy spojrzec na skladniki wchodzace w sklad 'rafaello' i oto co
>> mamy:
>> roslinny olej, cukier, mleko w proszku, ekstrakt z kokosu.
>> (skladniki dot. tylko masy w srodku).
>>
> 0,5 litra śmietany 30% (w wersji light może być 18%) podgrzewamy lekko w
> garnuszku rozpuszczając w niej 2 białe czekolady Milka (po wyprobowaniu
> paru gatunków, ma ona najbardziej do oryginału zbliżony smak). Po
> rozpuszczeniu smietankę studzimy w lodówce a potem ubijamy w niej 2-3
> Śnieżki w proszku ( najlepiej Dr Oetkera). Dodajemy olejek migdałowy i ok
> 20 dkg kokosu.
A może koksu?
Q
|